Monitorul de Suceava

Cetățeanul israelian dispărut subit ar fi fost găsit mort într-un iaz de la marginea Sucevei

Sandrinio NEAGU

 

Cetățeanul israelian Aviad Farchi, de 37 de ani, care a dispărut subit în dimineața zilei de 8 octombrie, după ce a fost văzut ultima oară la Hotel Mandachi, ar fi fost găsit în cursul zilei de joi, 17 octombrie. Din păcate, acesta era mort. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit la marginea municipiului Suceava, în iazul cunoscut sub denumirea de ICAR.

Din primele date, rezultă că persoana decedată era israelianul căutat de aproape zece zile, dar identificarea cadavrului o vor face membrii familiei.

Polițiștii trebuie acum să afle dacă bărbatul a murit accidental prin înec sau dacă la mijloc este vreo infracțiune. Momentan, sunt luate în calcul toate variantele de lucru, iar autopsia care se va efectua va aduce alte elemente care să poată ajuta la elucidarea cauzelor morții lui Aviad Farchi.

Cetățeanul israelian, care participase la marele pelerinaj al evreilor hasidici în Ucraina, urma să se îmbarce în unul dintre avioanele care au decolat de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava, însă nu s-a prezentat la zbor. Familia a intrat în panică după ce nu a mai reușit să-l contacteze și a apelat la cunoștințe și prieteni din Suceava în încercarea de a afla vești despre dispărut.

Membrii familiei bărbatului au relatat că acestuia i-ar fi fost furați toți banii în Ucraina și a ajuns la Suceava cu un alt grup decât cel cu care plecase inițial. Aviad a sunat acasă și le-a spus rudelor sale că este rănit la un picior, după care convorbirea s-a întrerupt, iar acesta nu a mai putut fi contactat.

Dispariția a fost anunțată la Ministerul de Externe, care a sesizat și Poliția, care a demarat căutările lui Aviad Farchi, fiind cerut și ajutorul presei, care a difuzat informațiile despre cetățeanul israelian.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.