Monitorul de Suceava Eveniment

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost din nou gazda perfectă pentru gala Colosseum Tournament

Gabriel TODERAŞCU

Gala Colosseum Tournament s-a dovedit și în acest an un eveniment de amploare, care a pus în valoare Cetatea de Scaun într-un mod spectaculos. Sucevenii prezenți în număr mare la acest eveniment s-au delectat din plin cu scenele de luptă din șanțul de apărare. Spectacolul din ring a fost completat de fondul sonor de excepție asigurat de Filarmonica din Botoșani, de soprana Nicoleta Maier și de rapperul Cabron, iar prezența la Suceava a fostului mare campion K1 Semmy Schilt a dat cu adevărat greutate evenimentului de la Cetatea de Scaun.

De asemenea, cu prilejul galei ce a fost transmisă în direct pe postul de televiziune DigiSport, organizatorii au montat pe platoul Cetății un balon cu aer cald, cu o capacitate de 10 persoane, cu ajutorul căruia sucevenii au putut admira gratuit monumentul istoric de care suntem atât de mândri, cât și panorama orașului.

Foarte important este și faptul că luptele dintre sportivi s-au ridicat la înălțimea evenimentului, fiecare confruntare în parte oferind dozele necesare de suspans și dramatism pentru a cuceri entuziastul public sucevean.

Atmosfera s-a animat rapid, încă de la primul meci din main card, în care suceveanul Mihai Rusu l-a învins după un meci echilibrat pe vasluianul Ștefan Druja, în prima semifinală a piramidei care a pus în joc centura Colosseum Tournament Heroes, la categoria 61 de kilograme. În cea de-a doua semifinală, marocanul Akdi Ibrahim a dispus de Alex Popescu, din Codlea, tot după un duel plin de suspans.

A urmat încleștarea de la categoria 56 de kilograme, care s-a lăsat cu vărsare de sânge, dintre Cristina Răduț (Craiova) și Liliana Amariței (Iași). Cele două sportive și-au împărțit pumni și picioare cu dărnicie,  confruntarea încheindu-se  la egalitate.

În continuare, la categoria 95 de kilograme, pășcăneanul Răzvan Hurjui a trecut de Marian Olaru după un meci fără istoric, încheiat prin KO în runda întâi, iar belgianul Gilles Duflou a câștigat la decizie în fața lui Bogdan Slabu, de la Scorpions Iași, la categoria 77 de kilograme.

Revenită cu succes în ringul de la Cetatea de Scaun, marocanca Ibitssam Kassrioui a obținut o victorie clară în fața olandezei Jaleesa Alfons, în limitele categoriei 67 de kilograme.

Cel mai spectaculos meci al serii a fost oferit de Constantin Holdur, din Iași, și basarabeanul Vasile Cecan, la categoria 70 de kilograme. A fost o bătaie pe viață și pe moarte, din care învingător a ieșit Holdur.

Co-main evenimentul galei, dintre localnicul Mihai Rusu și marocanul Akdi Ibrahim, din finala piramidei de la categoria 61 de kilograme, a ridicat asistența în picioare. Dezavantajat de alonjă, Rusu a luptat cu inima și a fost declarat învingător de arbitri, decizie care a fost acceptată cu greutate de adversarul său.

Punctul culminat al galei trebuia să fie constituit de confruntarea dintre suceveanul Bogdan Floriștean, deținătorul centurii Colosseum Tournament la categoria 65 de kilograme, și challengerul Dimitrii Sîrbu, din Republica Moldova.

Din păcate, main event-ul s-a încheiat brusc, în debutul primei reprize din cele cinci programate, după ce combatanții s-au lovit puternic cap în cap în urma unui schimb puternic de lovituri. Cel mai avariat a ieșit Floriștean, care s-a ales cu o tăietură adâncă pe frunte, leziunea produsă împingându-l pe medicul galei să oprească disputa. Partida s-a încheiat așadar cu decizia „no contest”, astfel că acest duel de titlu, mult așteptat, va fi reprogramat cu proxima ocazie, în mod sigur.

Evenimentul de vineri seară, organizat de promotorii Gabriel Georgescu, Horia Rădulescu și Cristi Varasciuc, în parteneriat cu Primăria Suceava, Consiliul Județean și Muzeul Național al Bucovinei s-a încheiat cu un moment muzical susținut de cunoscuta solistă Lora. În prealabil, primarul Ion Lungu le-a acordat diplome de excelență lui Semmy Schilt și Cristi Varasciuc, în vreme ce organizatorii au oferit distincții pentru merite sportive deosebite unui număr de patru suceveni - Dorin Goian (fotbal), Andrei Bolohan (lupte), Cristi Măzăreanu (box) și Ovidiu Petre (judo).

Ring announcer a fost și de această dată reputatul Daniel Austin, care a făcut pereche cu senzaționala Majda Aboulumosha.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.