Monitorul de Suceava

Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire pot fi depuse în perioada 15 octombrie – 20 noiembrie

Cosmin ROMEGA

În sezonul rece 2024-2025, familiile și persoanele cu venituri modeste din România vor continua să beneficieze de ajutoare pentru încălzirea locuinței, fiind acoperite o parte din facturile pentru gaze, lemne sau alte surse de încălzire.

Primarul Ion Lungu a anunțat că cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire pot fi depuse la Primăria Suceava în perioada 15 octombrie – 20 noiembrie.

Ajutorul pentru încălzire se acordă celor care au un venit mediu net lunar de până la 1.386 lei pe persoană în cazul familiilor și 2.053 lei în cazul persoanelor singure. De acesta beneficiază atât cei care au căldură și apă caldă în sistem centralizat (de la Thermonet și producătorul Bioenergy), cât și cei care-și încălzesc locuințele cu gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și energie electrică.

„Plafoanele au rămas cele de anul trecut. Valoarea de referință se actualizează prin hotărâre de Guvern și nu poate fi mai mică pe lună decât 250 de lei pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică, 320 de lei pentru combustibil solid și petrolier, iar la suplimentul de energie, 30 de lei pentru energie electrică și 10 lei pentru gazul metan”, a explicat Ion Lungu.

Pensionarii ale căror pensii au crescut în urma recalculării vor continua să primească ajutor pentru încălzire, fiind luat în considerare ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. Măsura este valabilă între 1 septembrie 2024 și 15 octombrie 2025.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.