Monitorul de Suceava

Centura Sucevei, pe tronsonul Moara -Pătrăuți, s-ar putea extinde cu încă două benzi

Dana HUMOREANU

Consilierii județeni au aprobat, în ședința extraordinară din 17 septembrie a.c., ca administrația județeană să încheie un acord de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în vederea extinderii variantei ocolitoare a Sucevei cu încă două benzi de circulație pe tronsonul Moara-Pătrăuți. „CJ Suceava va semna un acord de parteneriat pentru a se ocupa de întocmirea caietului de sarcini și organizarea licitației pentru cei circa 6 km a variantei ocolitoare. Există două variante, fie se lărgește actuala șosea de centură cu încă două benzi, fie se face o a doua șosea care să fie folosită alături de cea existentă”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a explicat că extinderea este necesară din perspectiva că la varianta ocolitoare a Sucevei „se întâlnesc autostrăzile A7 și Autostrada Nordului”, și administrația județeană „este parte a proiectului Autostrăzii Nordului”, în sensul că întocmește caietul de sarcini pentru tronsonul Suceava-Păltinoasa. „Suntem pe finalul întocmirii caietului de sarcini, am solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și ni s-a aprobat extinderea studiului de fezabilitate pentru dublarea variantei ocolitoare a Sucevei pe tronsonul Moara - Pătrăuți, astfel încât vom avea două benzi pe sens, ceea ce presupune dublarea șoselei existente pentru a nu crea blocaje aici, unde există un nod în care se întâlnesc cele două autostrăzi”, a mai spus Flutur.

În zilele următoare serviciile de specialitate din cadrul administrației județene, împreună cu specialiști din cadrul CNAIR, vor pregăti acordul de parteneriat. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.