Monitorul de Suceava

Ce proprietăți benefice au dovleceii și de ce este bine să îi consumăm

 

Bogat în apă și cu foarte puține calorii, dovlecelul se poate consuma crud (ideal!), dar și gătit, simplu sau în diverse combinații.

Deși există o varietate extinsă de soiuri, dovleceii conțin apă, proteine, lipide, fibre, fier, magneziu, calciu, carbohidrați, beta-caroten, alfa-caroten, vitamina C, vitamine din complexul B și vitaminele D, E și K.

Între cele mai importante beneficii aduse sănătății, amintim:

*Material cu caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 04 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.