Monitorul de Suceava

Cătălina Biholar, de la fetița bâlbâită la jurnalistă dezinvoltă, bursieră la Radio France

Tiberiu AVRAM

Cătălina Biholar este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din județul Suceava și, totodată, cel mai tânăr patron al unei entități media din județ. Și-a început activitatea (și o continuă și astăzi) la televiziunea creată de tatăl ei, regretatul Gheorghe Biholar.

Nu se vedea, însă, lucrând în televiziune, unde a ajuns prima dată în liceu, într-o vacanță de vară și a început prin a face cafea colegilor. Evident, chiar de la început a fost privită ca „fata lui tata”, „sindrom” de care, după cum ne-a mărturisit, a suferit multă vreme, până în momentul în care a câștigat o bursă la Radio France International. Pentru că, în primul rând, obținerea bursei nu putea fi influențată în niciun fel de tatăl ei. În al doilea rând, experiența la Radio France International a reprezentat, după cum ne-a declarat Cătălina, „o bornă, psihologic, pentru mine, a însemnat foarte multe... a fost ca o revelație, mi-am dat seama cât de mult mi se potrivește profesia asta și cât de mult e de lucru în profesia asta”.

 

 

Din interviul pe care îl puteți viziona integral pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale ziarului nostru, puteți afla de ce, la prima înregistrare pe care a făcut-o Cătălina la televiziune, operatorul din regie a țipat nervos: „Cine a băgat-o și pe asta pe post?!”, cum a ajuns să lucreze în echipa de campanie a lui Klaus Iohannis, la câștigarea primului său mandat și cum întindea cabluri, pentru televiziunea prin cablu, împreună cu tatăl ei, în Dorohoi, Tg. Neamț, Suceava etc. De asemenea, mai puteți afla cum a ajuns Cătălina Biholar să nu mai aibă niciun fel de emoții atunci când apare la tv sau urcă pe scenă și cum a reușit să-și rezolve, singură, toate problemele legate de vorbire, pentru că, lucru mai puțin cunoscut: „Mă bâlbâiam foarte mult, n-aveam încredere că pot citi cu voce tare, nu citeam cursiv, aveam carențe din punctul ăsta de vedere”.

#CătălinaBiholar #Intermedia #televiziune #KlausIohannis #RadioFranceInternational



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.