Monitorul de Suceava Termoficare

Cartierul Burdujeni, fără apă caldă până joi, din cauza unei avarii pe magistrală

Cosmin ROMEGA

Furnizarea apei calde în cartierul sucevean Burdujeni, întreruptă marți dimineață, din cauza unei avarii pe magistrală, rămâne oprită până joi sau chiar până vineri.

Asta deoarece intervenția de remediere a avariei, depistată în zona Dedeman, s-a dovedit a fi mai complicată decât se estima inițial, fiind necesară înlocuirea unei porțiuni de 6 metri de conductă principală, plus că ploile puternice au inundat complet canalele săpate pentru lucrări, cu greu golite de încărcătura de pe rețele.

Cele mai optimiste estimări ale celor de la Thermonet erau că miercuri seara s-ar putea să fie umplut din nou sistemul de termoficare pentru Burdujeni, dar ținând cont de ploile care se mențin, cel mai probabil abia joi ar putea fi făcute manevrele de reluare a furnizării apei calde.

În rest, furnizarea apei calde se face la parametri normali în restul cartierelor Sucevei, cu excepția punctului termic Parc, unde marți a fost identificată o avarie la care ploaia nu a mai permis să se intervină, cu greu fiind rezolvată o altă avarie, de la PT Centru 1, care a necesitat intervenție chiar și în rondul de flori din sensul giratoriu din Centru.

O altă posibilă avarie a fost semnalată marți seara în zona Spital – Centrul de Transfuzii, dar măsurile de intervenție vor fi decise miercuri.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 03 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.