Monitorul de Suceava

Candidatul USR Suceava pentru Senat, Daniel Popescu: „Infrastructura modernă este cheia dezvoltării zonei montane din județ”

Dan COMAN

Candidatul USR Suceava pentru Senat, Daniel Popescu, consideră că infrastructura rutieră modernă este cheia dezvoltării zonei montane din județ. Daniel Popescu spune că localități precum Izvoarele Sucevei, Brodina de Jos, Brodina, Șarul Dornei, Straja, Ulma, Coșna, Dornișoara, Cârlibaba, dar și altele din zona rurală montană a județului Suceava se confruntă cu o problemă acută, lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate. „Deși situată într-o zonă strategică, la frontiera cu Ucraina, Izvoarele Sucevei, una dintre porțile de intrare către Uniunea Europeană, rămâne deconectată de restul localităților din imediata vecinătate”, a spus Daniel Popescu.

El a precizat  că această situație nu mai poate continua. „Este inadmisibil ca timp de zeci de ani aceste localități să fie lăsate de izbeliște. Oamenii sunt izolați, iar potențialul economic al zonei este pierdut,” afirmă Daniel Popescu, el subliniind faptul că localitățile izolate înseamnă și un acces limitat la servicii, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Daniel Popescu mai precizează că situația din aceste comunități devine și mai gravă în timpul iernii, pentru că fără drumuri asfaltate, deszăpezirile sunt îngreunate, ceea ce afectează grav accesul locuitorilor la servicii esențiale precum cele medicale și educaționale. „Am fost recent la Cârlibaba, Izvoarele Sucevei, Brodina de Jos și Benea. După prima zăpadă, drumurile devin aproape impracticabile, ceea ce face viața extrem de dificilă pentru locuitori,” a explicat Daniel Popescu.

Această lipsă de infrastructură împiedică și atragerea investitorilor în zonă, spune Popescu, el atrăgând atenția că drumurile dificile, lipsa rețelelor de apă și canalizare sau absența extinderii rețelei electrice descurajează atât afacerile locale, cât și turismul, o oportunitate majoră pentru regiunea montană.

Daniel Popescu propune o serie de soluții pentru a remedia această situație și promite că va aduce problemele zonei montane în atenția autorităților centrale dacă va fi ales senator. Printre prioritățile sale se numără modernizarea drumurilor din localitățile montane și asfaltarea celor pietruite sau pe pământ, dezvoltarea rețelelor de apă, canalizare și electricitate, astfel încât comunitățile să beneficieze de utilități de bază și crearea unor programe pentru întreținerea drumurilor în timpul iernii, pentru a asigura accesul locuitorilor la servicii și piețe agroalimentare.

„Infrastructura de calitate nu este doar o cerință practică, ci și o condiție pentru siguranța și dezvoltarea comunităților,” spune candidatul USR.

Candidatul USR Suceava pentru Senat Daniel Popescu afirmă că o infrastructură modernă ar încuraja fermierii, comercianții și investitorii să contribuie la dezvoltarea economică a zonei, iar modernizarea ar sprijini și turismul montan, transformând Suceava într-un model de succes pentru întreaga regiune.

„Avem nevoie de drumuri sigure, de servicii medicale și educaționale accesibile și de condiții care să îi determine pe cei plecați să revină acasă. Acestea sunt cerințe de bază pentru ca județul nostru să prospere, iar locuitorii să aibă motive să rămână acasă”, afirmă Daniel Popescu.

Daniel Popescu a făcut un apel către locuitorii județului Suceava să participe la votul din 1 decembrie. „Fără o infrastructură modernă, localitățile din zona montană vor rămâne izolate. Este timpul să avem parlamentari care să lucreze pentru oameni, nu pentru interese personale. Votând echipa USR la Senat și Camera Deputaților, veți avea parte de parlamentari integri și care nu au uitat de unde au plecat” a declarat Popescu, care a dat asigurări că promisiunile lui sunt clare: drumuri mai bune, acces la utilități de bază și un sprijin real pentru localitățile montane. „Cu aceste obiective îmi doresc să aduc schimbarea pe care comunitățile din Suceava o așteaptă de zeci de ani”, a încheiat Daniel Popescu.

 

CMF11240015



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.