Monitorul de Suceava Laborator

Canabis cultivat într-o gospodărie și apoi vândut clienților din județ, inclusiv minori

Sandrinio NEAGU

Un bărbat care cultiva canabis în propria gospodărie, iar apoi vindea marfa clienților din județ, în unele cazuri aceștia fiind chiar și minori, a fost săltat de polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată din Suceava.

În cursul zilei de joi, 27 iunie, aceștia au derulat 6 percheziții domiciliare, iar de la locuința suspectului au fost ridicate peste 4 kilograme canabis, mai multe pungi, saci și recipiente conținând peste 10 kilograme de fragmente vegetale, mai multe pungi conținând semințe, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, de pe terenul agricol situat în spatele locuinței au fost ridicate peste 1.000 de plante de canabis aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu dimensiuni între 20 și 150 de centimetri).

Anchetatorii spun că faptele de care este acuzat bărbatul s-au derulat în perioada martie - iunie 2024.

În urma probelor adunate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri, 28 iunie, un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

La acțiunea de joi, anchetatorii au beneficiat de ajutor din partea luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și Serviciul Poliției de Frontieră Rădăuți din cadrul IGPF.

Anchetatorii au mai făcut precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.