Monitorul de Suceava

Câmpulungeanul Mihnea Tăutu a dus Bucovina pe podium, cu trei fotografii premiate la „Fotogeografica 2024”

Daniela MICUŢARIU

Câmpulungeanul Mihnea Tăutu, fotograf de peisaj și wildlife și student la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, a dus Bucovina pe podium, cu trei fotografii premiate la „Fotogeografica 2024”.

Mihnea Tăutu a obținut, la categoria studenți, Premiile I și II la Secțiunea wildlife și Premiul II la Secțiunea patrimoniu cultural. Salonul Național de Fotografie „Fotogeografica 2024” s-a deschis recent la Biblioteca Națională a României din București și poate fi vizitat până pe 14 noiembrie 2024. „Fotogeografica 2024” reuneşte o selecție dintr-un număr de peste 2.000 de fotografii înscrise de cei 317 participanţi din toată ţara. Organizatorii susțin că „Fotogeografica 2024” este un regal fotografic cuprins între frumusețile naturii și sensibilitatea umană.

La categoria elevi/studenți, Secțiunea patrimoniu cultural, pe podium au urcat următorii fotografi: Premiul I - Vlad Păuleț, „Dintr-o dimineață magică” (Dumești, județul Alba); Premiul II - Mihnea Nicolae Tăutu, „Bucovina autentică” (Argel, județul Suceava); Premiul III - Vlad Păuleț, „Mecanicul de locomotive” (Bucovina). La Secțiunea wildlife: Premiul I - Mihnea Nicolae Tăutu, „Momentul zero” (Bucovina); Premiul II - Mihnea Nicolae Tăutu, „Glasul pădurii” (Bucovina), Premiul III - Vlad Păuleț, „Micul prieten” (Buzău).

 

·        O realizare importantă

 

Tânărul Mihnea Tăutu a absolvit Colegiul Național „Dragoș Vodă” și urmează studiile la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași. El a pornit pe drumul fotografiei în anul 2016, când părinții i-au făcut cadou primul aparat foto „mai avansat”. A continuat de atunci să se dezvolte și să se folosească de toate mijloacele pentru a progresa continuu.

„Este o realizare importantă, ca din nouă fotografii înscrise să se ajungă la opt selectate, dintre care trei premiate. Această realizare nu face decât să evidențieze munca depusă, dedicarea și progresul acumulat în timpul anilor. A fost o onoare să fiu prezent la vernisaj, și pe această cale vreau să le mulțumesc coordonatorului evenimentului, Paul Bordaș, juriului, tuturor colegilor cu care am pus bazele unui catalog deosebit, primarului Capitalei, Nicușor Dan, pentru prezență și aprecieri, și nu în ultimul rând principalilor mei susținători, care au reprezentat mereu cel mai de bază sprijin al performanțelor mele, părinții mei, Mihaela și Laurențiu”, a transmis Mihnea Tăutu.

 

·        Promovarea valorilor patrimoniului natural şi cultural al României

 

Premianții „Fotogeografica 2024” vor participa în cadrul proiectului România Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural al României, la realizarea celui de al 17-lea album din colecția Țările Țării, intitulat Ținutul Momârlanilor, ce se va desfășura în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2024.

„Fotogeografica” este un brand consacrat al artei fotografice, prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești.

Juriul acestei ediții: Secțiunea patrimoniu cultural: Ana Dumitru, Codrin Anton (cunoscut fotograf sucevean, inginer de profesie, dar fotografia face parte din viața sa cotidiană), Grigore Roibu; Secțiunea peisaj: Daniel Bălțat, Daniel Mîrlea, Zoltán Gergely Nagy; Secțiunea wildlife: Alexandra Ion, Gabriel Șerban, Silviu Matei; Președinte de onoare: Cristian Lascu. Proiectul este realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, cu suportul deosebit al Bibliotecii Naționale a României. Expoziția online „Fotogeografica 2024” poate fi vizionată pe www.fotogeografica.ro.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.