Monitorul de Suceava

Campioana olimpică la canotaj Roxana Anghel a devenit „Cetățean de onoare” al orașului Siret

Dan COMAN

 

Campioana și vicecampioana olimpică la canotaj Roxana Anghel a primit titlul de „Cetățean de onoare” al orașului Siret. Evenimentul a avut loc în prezența primarului orașului Siret, Adrian Popoiu, la ceremonie fiind prezentă președinta Agenției Naționale pentru Sport, cea mai mare canotoare a secolului trecut, Elisabeta Lipă, care este născută în orașul Siret. De precizat că Elisabeta Lipă a primit același titlu de „Cetățean de onoare” în anul 2009. „Campioana noastră, canotoarea Roxana-Iuliana Anghel, a primit oficial titlul de Cetățean de onoare. La întâlnire au participat doamna Elisabeta Lipă, Cetățean de onoare al orașului Siret încă din anul 2009, precum și mai mulți colegi ai Roxanei, care și ei la rândul lor au obținut rezultate excepționale la olimpiadă. Mulțumesc tuturor pentru prezență, consilieri locali, membri ai familiei Roxanei sau șefi de instituții”, a transmis primarul Adrian Popoiu.

Roxana Anghel a fost felicitată și de către Elisabeta Lipă, considerând că sportiva merită din plin această distincție. „În anul 2009 am primit titlul de Cetățean de onoare al orașului Siret, locul unde m-am născut, iar astăzi, cu bucurie, am participat la momentul în care Roxana Anghel, campioana și vicecampioana olimpică la Jocurile Olimpice de la Paris, a primit titlul de Cetățean de onoare al orașului Siret! Felicitări, Roxana! Ne mândrim cu tine și îți mulțumim pentru toate rezultatele pe care le-ai adus pentru România”, a transmis Elisabeta Lipă.

Roxana Anghel a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris cu barca feminină de 8+1, precum și o medalie de argint în probele de dublu rame.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.