Monitorul de Suceava

„Calificarea chelnerilor ”

Tiberiu COSOVAN, Florin PAIU

„Calificarea chelnerilor ”

Comisiunea de calificare a chelnerilor a terminat lucrările astfel că Inspectoratul Muncii va începe controlul tuturor întreprinderilor spre a se asigura dacă toţi chelnerii din regiune posedă cărţile de capacitate.

Cei ce nu vor poseda o asemenea carte vor fi scoşi din servicii, iar patronii pedepsiţi pentru că ţin în serviciu chelneri fără acte de calificare, căci nimeni nu poarte fi chelner dacă nu îndeplineşte obligaţiunile cerute de legea meseriilor, ca şi oricărui meseriaş lucrător”.

„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, Octombrie 1935.    

 

„Horele la Frumosul”

Sînt frumoase horele la Frumosul. Oamenii de aici sînt mari iubitori ai dansurilor populare. Dar mai sînt unii care nu iubesc horele, ci le plac mai ales...bătutele. După cîte un pahar de băutură, unor flăcăi începe să le vină curajul. „Cîntă mă <Hai leliţo-n deal la vie>”, strigă unul. „Nu-i frumos ăsta”, se bagă un altul. „Mai bine cîntă-mi <Bun e vinul tulburel>”. „Tu comanzi aici?” se supără primul. Şi bătaia e gata. Cetăţenii, şi mai ales tinerii care vin la horă pentru a se distra, se-ntreabă, pe bună dreptate, de ce organele locale nu-i temperează pe aceşti viteji?”.

„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4934, Suceava, Octombrie 1963.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.