Monitorul de Suceava Handbal

CSU Suceava a făcut apel la decizia dictată de Comisia de Disciplină în urma incidentului din meciul cu Steaua

Gabriel TODERAŞCU

CSU Suceava a făcut apel împotriva deciziei Comisiei de Disciplină a Federației Române de Handbal, care a decis ca formația universitară să dispute următoarele cinci meciuri fără spectatori în urma incidentului consumat în secvențele de final ale partidei cu Steaua, atunci un jucător al formației oaspete s-a împiedicat de un panou publicitar împins în teren de către unul dintre spectatorii prezenți în sala de la Liceul cu Program Sportiv.
Pe marginea acestui subiect s-a pronunțat antrenorul principal al CSU Suceava, Bogdan Șoldănescu.

„Mi se pare un pic prea aspră această pedeapsă. Am fost o dată sancționați cu lovitură de la 7 metri în timpul meciului, cu toate că nu era o situație clară de gol, așa cum prevede regulamentul, și puteam pierde două puncte dacă înscriau cei de la Steaua la ultima fază.

Cel care a provocat incidentul a fost sancționat de către Jandarmerie, iar noi să fim privați 5 etape de aportul fanilor, mi se pare cam mult. Doar cine nu a făcut sport știe ce înseamnă să evoluezi atâta timp într-o sală goală. Sper ca membrii Comisiei de Apel să țină cont că nu suntem recidiviști, să urmărească atent imaginile și să observe că ceilalți spectatori s-au comportat civilizat, au stat la locurile lor și nu au ripostat atunci când s-a creat acel meleu. Nu au fost recalcitranți și nu au sărit să inflameze spiritele.

Desigur, nu este normal ce s-a întâmplat, nu vreau să scuz și nu spun că nu trebuia să fim pedepsiți, pentru că atunci când greșești trebuie să tragi ponoasele. Însă e prea aspră pedeapsa, după părerea mea”, a declarat antrenorul Bogdan Șoldănescu.

Până la finalizarea acestui caz, CSU Suceava va evolua duminică în etapa a II-a a Ligii Naționale de handbal masculin, pe terenul formației CSM București. Partida va începe la ora 15.00 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune PRO Arena.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.