Monitorul de Suceava

Bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea Nord-Est s-a epuizat în două minute

Cosmin ROMEGA

Bugetul alocat pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoanele fizice din regiunea Nord-Est s-a epuizat marți, la amiază, în doar două minute.

Pentru județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui erau prevăzute fonduri de 319,3 milioane de lei. Doar cei care au reușit să finalizeze depunerea solicitării în primele două minute au șansa să beneficieze de finanțare, pentru că fondurile s-au epuizat imediat.

Situația este similară cu înscrierile în program pentru locuitorii din Nord-Vest, de vineri, când au fost depuse 9.143 de dosare, dar și cu sesiunea pentru regiunea Centru, de luni, când s-au înscris 9.335 de persoane.

Bugetul total al schemei în acest an este de 2 miliarde de lei, iar fiecare beneficiar primește 30.000 de lei de la stat pentru a-și instala panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Agenția Fondurilor pentru Mediu precizează că folosirea roboților de automatizare pentru înscriere este interzisă, fiind pregătite o serie de măsuri specifice, cum ar fi codul CAPTCHA și monitorizarea în timp real. După fiecare închidere de sesiune se efectuează intern o serie de analize specifice care să identifice dacă s-au folosit la înscriere astfel de programe informatice.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.