Monitorul de Suceava Cercetări

Bebeluș de doar 23 de zile, transferat cu elicopterul la Iași. Medicii nu exclud fapte de agresiune

Sandrinio NEAGU, Dana HUMOREANU

Un bebeluș de numai 23 de zile a fost transferat în cursul zilei de miercuri, 4 septembrie, de la Spitalul Clinic de Urgență Suceava la o clinică de pediatrie din Iași. Potrivit reprezentanților spitalului sucevean, fetița era policontuzionată, avea fractură de humerus, hemoragie subarahnoidiană, dar și o posibilă fractură de mandibulă și arsură oro-faringe suprainfectată. În baza acestui diagnostic, medicii au anunțat Poliția Municipiului Vatra Dornei pentru a demara o anchetă și pentru a stabili ce s-a întâmplat cu adevărat.

Despre acest caz era la curent și asistenta socială de la Primăria Crucea, acolo de unde sunt micuța și părinții acesteia. Din ancheta socială derulată la începutul acestei săptămâni rezultă că mama și-a îmbrăcat fetița și în timpul acestei operațiuni i-ar fi provocat o leziune la mână. Mama a mers apoi la spital și a primit tratament, numai că ulterior nu se știe ce s-a mai întâmplat, aspecte care trebuie lămurite de polițiștii care au preluat cazul.

Între timp, părinții au fost decăzuți din drepturi, iar tutela a fost transferată către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. În baza acestor decizii, mama nu are acces nici în spital alături de fetiță. În funcție de rezultatele anchetei se va decide dacă micuța va rămâne în familie sau dacă va ajunge în plasament. Mai trebuie spus că pentru familia care locuiește în satul Cojoci, comuna Crucea, este singurul copil, iar până acum asistenta socială spune că nu a semnalat probleme în creșterea bebelușului, asta deși a fost prezentă la locuința celor doi soți și săptămâna trecută.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.