Monitorul de Suceava Prins de poliție

Beat și fără permis, a plecat cu o mașină care era cu cheile în contact și a ajuns cu ea în șanț

Florin PAIU

Polițiștii de la Secția Rurală Adâncata au fost sesizați, sâmbătă după-amiază, cu privire la faptul că în apropierea școlii din satul Fetești un autoturism avariat se află într-un șanț, iar lângă acesta este și conducătorul auto, care pare a fi sub influența alcoolului.

La fața locului, polițiștii au constatat că sesizarea se confirmă din plin.

Lângă mașină era un tânăr care nu a putut oferi explicații cu privire la mașină, declarând doar că este a unui prieten.

Din cercetări a rezultat că tânărul de la fața locului, Ionuț B., în vârstă de 22 de ani, din Siminicea, a luat autoturismul din curtea unui imobil din sat, unde a găsit mașina cu cheile în contact, proprietarul nefiind  acasă.

Șoferul de ocazie nu a ajuns prea departe, intrând cu mașina într-un șanț, pe raza satului Fetești, comuna Adâncata.

 La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical din cadrul UPU Suceava, care i-a acordat îngrijiri medicale tânărului, acesta refuzând transportul la spital.

Autorul accidentului a ajuns în cele din urmă la spital, dar pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Verificat cu aparatul etilotest la fața locului, acesta avea concentrația de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat , iar baza de date a confirmat că respectivul nu are nici permis de conducere.

Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal privind comiterea infracțiunilor de „conducere sub influența alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.

În urma efectuării verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat și faptul că autoturismul marca VW nu deține poliță RCA valabilă și că ITP-ul este expirat.

În aceste condiții, tânărul beat și fără permis care a sustras mașina a mai încasat și câteva amenzi.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.