Monitorul de Suceava

Beat la volan, a intrat în coliziune cu două mașini. Pompierii l-au găsit încarcerat în mașină

Florin PAIU

 

Un șofer băut a scăpat cu viață după un accident care îi putea fi fatal. Beat la volan, șoferul pericol public s-a izbit cu autoturismul într-o autoutilitară cu lemne de la marginea drumului și apoi într-un autoturism de pe contrasens, rămânând încarcerat în mașină.

Accidentul s-a produs luni seară, în jurul orei 20.00, pe DN 29A, la Adâncata.

Din cercetările poliției rezultă că șoferul unui autoturism VW, care circula pe direcția dinspre Suceava spre Zvoriștea, pe raza satului Adâncata, a pierdut controlul asupra mașinii și a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Ford Transit, care ce era staționată în afara părții carosabile a sensului său de mers. După acest impact, VW-ul a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Opel care era condus regulamentar.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului l-au găsit încarcerat pe șoferul mașinii VW. Acesta a fost extras din mașină și dus de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-facial.

Radu B., șoferul care a provocat accidentul, a putut fi verificat cu etilotestul la spital, rezultând concentrația de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i s-au recoltat și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, care se încadrează fără dubiu la infracțiune.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.