Monitorul de Suceava

Avocata și poeta Limona Rusu, nou membru în Societatea Scriitorilor Bucovineni

Daniela MICUŢARIU

Comitetul de conducere al Societății Scriitorilor Bucovineni (SSB), întrunit pe 14 octombrie 2024, a anunțat primirea unui nou membru: avocata și poeta Limona Rusu.

Despre poezia Limonei Rusu, regretatul poet şi critic Ion Roşioru afirma: „Este o poezie a rouralului, a auroralului, a zâmbetului, a imaculatului, a luminii astrale, a miresmelor rare, a zborului neostoit, a setei de absolut, a floralului şi a sevelor dezlănţuite într-o cromatică violentă precum cea a expresioniştilor. Ea îşi etalează necontenit şi parcă programatic această nevoie organică de a se integra pozitiv în firea care o înconjoară”.

Și prof. Gelu Dragoș susține că „universul poetic al Limonei Rusu este vast, temele şi motivele întâlnite sunt diverse, printre care, pe lângă cel al iubirii, putem aminti: trecerea timpului, a raportul cu Divinitatea, condiţia creatorului şi a creaţiei, a aspiraţiei spre ideal, a floralului (frunze, maci, flori de cireş), motivul dansului, motive terestre şi cromatice etc.”.

Comitetul de conducere al Societății Scriitorilor Bucovineni a anunțat și demararea concursului pentru Premiile literare pe anul 2024 (poezie, proză, critică şi istorie literară, publicistică, patrimoniu, ediţii, traducere, carte de debut).

Președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, poetul Alexandru Ovidiu Vintilă, a transmis că vor putea să participe la concurs membrii SSB care au publicat volume în 2023. Lucrările pot fi depuse la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava sau pot fi trimise prin poştă la adresa: Biblioteca Bucovinei, str. Mitropoliei nr. 4, Suceava, în atenţia poetului și eseistului Alexandru Ovidiu Vintilă, în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2024, cu menţiunea „Pentru Premiile SSB - 2024”.

Am aflat de la organizatorii competiției că membrii Societăţii Scriitorilor Bucovineni care nu au achitat cotizaţia la zi nu pot participa la concurs.
Gala Premiilor de anul acesta se va desfășura pe data de 12 decembrie 2024.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.