Monitorul de Suceava

Avaria de pe magistrala de apă a Sucevei a fost remediată, iar ACET a pornit pompele din stația de la Berchișești

Cosmin ROMEGA

 

Lucrările de remediere a avariei de pe magistrala de apă potabilă care alimentează municipiul Suceava, comunele Ipotești, Moara, Drăgoiești, Cornu Luncii, dar și satul Sf. Ilie, au fost finalizate luni după-amiază, în jurul orei 17.00.

„Începând cu ora 17:00 s-a trecut la pornirea pompelor din Stația de tratare apă Berchișești și estimăm că la ora 19:00 stația va intra în regim normal de funcționare.

De asemenea, estimăm că sistemul de alimentare cu apă va intra în parametrii normali de funcționare pe parcursul acestei seri, astfel încât toți utilizatorii afectați să beneficieze de serviciul de alimentare cu apă la parametri normali”, a declarat directorul de exploatare a rețelelor ACET Suceava, Sergiu Horobeț.

Avaria de pe conducta de aducțiune FIR 2 - PREMO DN 800 mm de la Berchișești a apărut duminică, 29 septembrie, ca urmare a suprapresiunilor în conducta de aducțiune, create de două întreruperi succesive în alimentarea cu energie electrică a grupurilor de pompare din stația de tratare.

Remedierea problemelor s-a făcut în termenii preconizați, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile și a situației dificile din teren.

 

Atenționare referitoare la posibile probleme la calitatea apei

 

Odată cu anunțarea reluării furnizării activității stației de pompare, la scurt timp după remedierea avariei, reprezentanții ACET Suceava au transmis și o atenționare consumatorilor: „La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute și apa să fie utilizată doar în scopuri menajere, până la limpezirea ei. Dacă situația persistă, sunați la Dispeceratul ACET SA Suceava, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulțumim pentru înțelegere!”



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.