Monitorul de Suceava

Autotren pus sub sechestru. Avizele pentru cei 35 mc lemn transportați au fost activate la momentul opririi de către poliție

Florin PAIU

Un vehicul greu care transporta o mare cantitate de lemn a fost pus sub sechestru de polițiști sub suspiciunea serioasă că transportul era ilegal, în sensul că plecase pe traseu fără a fi înregistrat în aplicația SUMAL, prin neactivarea rubricii Start transport.

S-a întâmplat luni, ansamblul de vehicule format din autoutilitară MAN și remorcă fiind oprit de un echipaj de la Poliția Câmpulung Moldovenesc, care a constatat că acesta nu figurează ca înregistrat oficial. 

Din primele cercetări s-a stabilit că pentru materialul lemnos transportat există emise două avize de însoțire, pentru autoutilitară și semiremorcă, avize care însă figurau ca încărcate în server și devenite oficiale abia la momentul opririi de către poliție.

Autovehicul greu a fost condus la Centrul de Prelucrare a Fructelor de Pădure Sadova, unde a rezultat că era transportată cantitatea de 35,81 mc material lemnos.

Autoutilitara plecase de la o firmă din Pojorâta și există suspiciunea efectuării unor transporturi pe distanțe scurte, fără acte, pentru ca lemnul să poată fi apoi valorificat pe piața neagră.

Având în vedere perioada mare de timp în care cele două avize nu s-au încărcat pe server, cât și faptul că acestea s-au încărcat fix când ansamblul a fost oprit de echipajul de poliție, pentru clarificarea situației a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport”.

În cadrul dosarului penal vor fi continuate cercetările.

Ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca Man și remorcă, în valoare de 65.000 euro, a fost condus la locația special amenajată a IPJ Suceava, fiind pus sub sechestru.

Evident, a fost pusă sud sechestru și întreaga cantitate de peste 35 mc lemn, în vederea confiscării.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.