Monitorul de Suceava

Autotren cu lemne, confiscat după ce s-a demonstrat că a efectuat mai multe transporturi pe același aviz

Florin PAIU

 

Un vehicul de transport lemn în valoare de aproximativ 60.000 de lei a fost pus sub sechestru de polițiștii din Pojorâta după ce o anchetă mai complexă a demonstrat că a efectuat mai multe transporturi de lemn pe același aviz. Transporturile nu erau deloc mărunte, în momentul în care vehiculul a fost oprit de polițiști rezultând că era transportat peste 10 mc lemn.

Ancheta a început pe 18 octombrie, când polițiștii au fost sesizați că un autocamion care aparține unei societăți cu profil silvic din Pojorâta a efectuat mai multe transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de expediție.

După ce au studiat imagini video și au vizualizat fotografiile din aplicația SUMAL, raportat la ce s-a găsit în punctul de descărcare, polițiști au ajuns la concluzia că sunt probe rezonabile cu privire la faptul că autocamionul a efectuat mai multe transporturi de material lemnos în baza aceluiași aviz de expediție. Mai mult, transportul efectuase și o parte de traseu pe care în mod normal nu avea ce căuta, conform datelor din aplicația SUMAL, fapt care demonstrează că actele erau doar paravan pentru transport de lemn de pe piața neagră. 

Autotrenul a fost condus sub escortă la Atelierul de Producție Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, unde aceasta a fost sigilat cu tot cu încărcătură și unde lemnul a fost inventariat și apoi confiscat.  

Având în vedere cantitatea de lemn transportată, polițiștii au deschis dosar penal pentru ”transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport”, această infracțiune fiind însoțită de măsura complementară de confiscare a mijlocului de transport.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.