Adelina TALPALARIU
Etapa națională a Festivalului concurs „CDIdei în cărți”, ediția a IX-a, a adus rezultate foarte bune elevilor suceveni calificați în această fază a competiției.
Pe lângă o serie de distincții valoroase, elevii din județ s-au întors cu opt premii I.
Faza finala a concursului s-a desfășurat la Sibiu, la finele lunii octombrie, Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava, în calitate de partener al proiectului, însoțind echipajele calificate la gala laureaților.
Potrivit regulamentului concursului „CDIdei în cărți”, elevii participanți au avut la dispoziție o listă de cărți pentru lectură, iar în baza lecturii au realizat un obiect reprezentativ, machetă, afiș sau booktrailer pe care l-au prezentat în fața juraților.
Creativitatea, simţul artistic, imaginaţia, competențe de comunicare, munca în echipă sunt competențe pe care concursul le-a urmărit în rândul competitorilor.
Prof. metodist Florin Viu, responsabil județean din partea Casei Corpului Didactic Suceava, a punctat: “Ne-am bucurat de o prezență și o validare excepțională pentru județul nostru la etapa națională a acestui festival-concurs. Au fost premiate 44 de echipaje de elevi (nivel gimnazial și liceal) și coordonatorii lor, astfel: 8 premii I, 7 premii II, 10 premii III, 19 mențiuni.
Iar echipajele laureate din județul nostru la această gală sunt cele care au obținut premiul I la etapa națională: un echipaj de la Colegiul Național <Eudoxiu Hurmuzachi> Rădăuți, trei echipaje de la Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare> Câmpulung Moldovenesc, un echipaj de la Școala Gimnazială Corocăiești, un echipaj de la Școala Gimnazială Satu Mare, un echipaj de la Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei și un echipaj de la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței”.
La rândul său, directorul CCD Suceava, prof. Traian Alin Pușcă, a arătat că la gala de la Sibiu au participat peste 120 de elevi și coordonatori laureați din județele calificate, din cei 4.905 elevi (1.635 de echipaje de elevi) înscriși în februarie 2024.
”Un proiect educațional valoros, inspirațional, sustenabil (la care participăm încă de la cea de-a III-a ediție), care a fost posibil datorită efortului remarcabil depus de atâția ani de către doamna prof. Mihaela Seușan, director CJEx Sibiu, al organizatorilor, partenerilor, echipelor de management și de implementare, al elevilor și părinților implicați. Îi asigurăm pe toți de aprecierea și de prețuirea noastră și le mulțumim”, a spus prof. Traian Alin Pușcă.