Monitorul de Suceava

Atestate de limba germană DSD 1, acordate la Colegiul Național „Petru Rareș”

Adelina TALPALARIU

Săptămâna trecută, cu prilejul celebrării Zilei Limbilor Europei, colectivul de germană al Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava a organizat festivitatea de înmânare a diplomelor DSD 1 (Deutsches Sprachdiplom 1) elevilor care, în primăvara anului școlar trecut, au susținut examenul de competență lingvistică în limba germană.

Cei aproape 50 de candidați au fost felicitați într-un cadru festiv, fiind întâmpinați cu un moment muzical pregătit de elevi din clasa a VII-a B, îndrumați de prof. Ramona Greciuc.

La festivitate au fost prezenți atât profesorii de germană care activează în acest an școlar, prof. dr. Mihaela Aanei, prof. Ramona Greciuc și prof. dr. Mihai Crudu, cât și prof. Angelica Popovici, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți. și prof. dr. Anca Zaharia, de la Centrul Lingvistic „Wunderkind” din Suceava, cele care în anul școlar 2023-2024 au pregătit elevi pentru susținerea examenului amintit.

Un mesaj de suflet a fost trimis și de către prof. Karin Schwedes, cea care a îndrumat lotul în calitate de profesor german pe catedra rezervată în urma acordului interguvernamental dintre Republica Federală Germania și țara noastră.

„Amintim cu această ocazie că diploma DSD 1, oferită în Suceava doar de colegiul amintit, este un document valoros în portofoliul oricărui elev, nu doar din perspectiva echivalării competențelor lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat, ci și pe termen lung, având valabilitate nelimitată, cu privire la obținerea unei burse de studiu în spațiul germanofon sau pentru o posibilă angajare.

Îi felicităm pe beneficiarii prețioasei diplome și le urăm succes mai departe!”, au transmis reprezentanții colegiului.

 

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.