Monitorul de Suceava Hackerii, din nou

Atac cibernetic asupra site-ului Poliției Locale Suceava

Dana HUMOREANU

Site-ul Poliției Locale Suceava a fost atacat de hackeri. Directorul Poliției Locale, Ovidiu Doroftei, a declarat că a fost informat despre acest lucru în cursul zilei de miercuri și acum problema este în curs de remediere. Potrivit lui Doroftei, instituția „nu are nici o pierdere”, hackeri au afectat platforma, dar este vorba „doar despre un site de prezentare”.

„În ultimele zile au fost sesizate atacuri cibernetice cu scop de răscumpărare la foarte multe instituții din țară, printre care și site-ul nostru, fapt confirmat de Centrul Național de Siguranță Cibernetică. Site-ul politialocalasuceava.ro este creat în modulul wordpress, pe care au reușit să îl spargă și să îl cripteze în cursul zilei de ieri. Astăzi au fost luate toate măsurile necesare, a fost recăpătat accesul la servere și au fost înlăturate conexiunile străine. La momentul de față, încă se lucrează la localizarea atacurilor și securizarea accesului”, a declarat Ovidiu Doroftei.

Acesta a mai spus că pe site-ul Poliției Locale Suceava nu sunt stocate date cu caracter personal sau date de interes care să poată face obiectul vreunei răscumpărări. „Sunt doar date de prezentare, informare și contact. Consecințele  spargerii site-ului pot fi doar de imagine”, a mai spus șeful Poliției Locale Suceava.

În ultimul an, site-urile mai multor instituții din România au fost atacate de hackeri. Aceștia susțin că pot oferi acces la bazele de date, utilizatori și acces la conținutul paginilor de internet. Printre instituțiile vizate s-au numărat primării, spitale și instituții financiar-bancare.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.