Monitorul de Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează o campanie umanitară pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundații

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul de Asistență Socială și Medicală din cadrul Centrului Eparhial Suceava lansează o campanie umanitară destinată ajutorării miilor de persoane din județele afectate de inundațiile din ultima perioadă.

Zeci de mii de persoane se confruntă în prezent cu consecințele dramatice ale acestor fenomene naturale, peste 5000 de case au fost distruse sau grav avariate. Comunitățile din aceste zone trec prin încercări grele, având nevoie urgentă de sprijin material și moral.

„Învățătura Mântuitorului Iisus Hristos ne cheamă la milostenie, la iubirea și sprijinirea celor aflați în nevoie. Aceasta este esența creștinismului – iubirea față de aproapele. Să nu lăsăm suferința semenilor noștri să treacă neobservată, căci fiecare gest contează. Sfântul Ioan Gură de Aur subliniază importanța milosteniei, spunând Nu este bogat cel ce are multe, ci cel ce dă multe.

Nevoia de a ne alătura acestei cauze umanitare este o datorie morală, de a ne deschide inimile și mâinile pentru a-i ajuta pe frații noștri aflați în necaz.” – Pr. Andrei Mocanu, Consilier al Sectorului de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

 

Cum putem ajuta?

În cadrul acestei campanii, întreaga comunitate eparhială se va implica prin organizarea de colecte de alimente neperisabile, haine, produse de igienă și alte bunuri necesare supraviețuirii imediate. În plus, sunt binevenite și contribuțiile financiare, care vor fi direcționate către refacerea locuințelor și acoperirea altor nevoi urgente ale celor afectați.

Donațiile pot fi făcute la toate parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților sau direct la Centrul Eparhial. Totodată, se pot face donații directe în contul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților creat special pentru  situații de urgență.

RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu mențiunea „Ajutor umanitar”

Pentru mai multe informații puteți apela 0756 277 365 – Pr. Andrei Mocanu

„Milostenia și ajutorul aproapelui sunt semnele dragostei creștine”



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.