Monitorul de Suceava

Anuala artiștilor plastici suceveni, „sub semnul solidarității, altruismului și coeziunii interumane”

Daniela MICUŢARIU

35 de artiști plastici, membri titulari ai filialei sucevene a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), au expus luni, 16 decembrie 2024, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava, lucrări de pictură, sculptură, artă decorativă, grafică și gravură, în tehnici clasice și inedite elaborări mixte, în cadrul expoziției de grup Anuala - 2024.

Despre lucrări și despre artiștii care au expus a vorbit prof. dr. Raluca Schipor-Baban. În opinia ei, Anuala artiștilor plastici profesioniști suceveni stă „sub semnul solidarității, altruismului și coeziunii interumane”.

„Materializat prin acest eveniment de excepție, demersul Filialei sucevene se înscrie în linia deschisă de vasta activitate artistică și expozițională, cu o profundă rezonanță în peisajul cultural autohton. Stând sub semnul solidarității, altruismului și coeziunii interumane, Anuala artiștilor vizuali suceveni rămâne un act cultural ce deține un puternic mesaj cu impact artistic, filosofic, social în peisajul cultural autohton. Expoziția de față devine, în sine, o imersiune vibrantă în cadrul fenomenului cultural actual, însumând, prin diversitatea de stiluri și tehnici, o alternativă a realității cotidiene la care artiștii suceveni ne invită”.

Artistul plastic Camelia Sadovei, președinta UAPR, Filiala Suceava, i-a mulțumit prof. dr. Raluca Schipor-Baban pentru speech-ul ei cuprinzător și a completat că Anuala artiștilor plastici profesioniști suceveni alătură viziunile și creațiile cele mai recente a 35 dintre membrii din Filialia UAP.

„Cu o deschidere și o diversitate care amintește de vremurile marilor renașteri, expoziția cuprinde lucrări de pictură, sculptură, artă decorativă, grafică și gravură, în tehnici clasice și inedite elaborări mixte. Spațiul în care Anuala este pusă pe simeze, cu recenta extensie în care putem expune, ne-a oferit posibilitatea de a demonstra potențialul creativ în abordarea unor teme ilustrative pentru lumea contemporană. Diverse și unitare în același timp prin această intenție, lucrările noastre mărturisesc o profundă înțelegere a spiritului și înțelepciunii locului. Suntem fiii acestui pământ, iar opera noastră face parte din spectacolul cultural al acestor timpuri. Este un dar de sărbători, pe care vă invităm să-l primiți cu brațele deschise”, a mai spus Camelia Sadovei.

Sucevenii sunt invitați în perioada următoare să treacă pragul Galeriei de Artă „Ion Irimescu” pentru a se bucura de creațiile mai multor generații de artiști, membri fondatori ai filialei sucevene a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), dar și tineri absolvenți ai instituțiilor academice de artă, pentru a descoperi o diversitatea de viziuni și concepte.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Decembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.