Monitorul de Suceava Critici

Angelica Fădor susține că marile creșteri de pensii cu care se laudă PSD nu adună în 6 ani sumele acordate de PNL în 3 ani

Dan COMAN

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a criticat, duminică, printr-o declarație de presă afirmațiile PSD cu privire la creșterile pensiilor din ultimii ani.

Angelica Fădor a spus că, în ciuda declarațiilor laudative ale PSD privind majorările de pensii, realitatea arată că guvernele conduse de PNL au realizat creșteri semnificative ale punctului de pensie în perioada 2020-2023.

„PSD se laudă cu faptul că doar ei au crescut pensiile în România ultimilor ani. Adevărul este unul singur și nu poate fi modificat,” a declarat Fădor.

Potrivit acesteia, datele oficiale arată că în perioada menționată, guvernele conduse de prim-miniștri PNL au realizat creșteri substanțiale ale punctului de pensie.

Astfel, Fădor a arătat că  în 2019 Guvernul Dăncilă a lăsat punctul de pensie la 1265 lei, în 2020 Guvernul Orban a mărit punctul de pensie la 1442 lei, în 2022 Guvernul Nicolae Ciucă a crescut punctul de pensie la 1586 lei, iar în 2023 același guvern Ciucă a majorat punctul de pensie la 1785 lei.

Deputatul PNL de Suceava a mai evidențiat faptul că aceste creșteri reprezintă o majorare de 40% în perioada 2020-2023.

Comparativ, deputatul PNL Angelica Fădor a menționat că Guvernul PSD condus de Victor Ponta a crescut punctul de pensie cu doar 90 lei în trei ani, în timp ce guvernele Grindeanu-Tudose-Dăncilă au realizat o creștere de 350 lei în aceeași perioadă.

„Matematica elementară arată că Guvernele conduse de PNL au crescut pensiile cu 520 lei în trei ani, ceea ce este mai mult decât creșterea realizată de Guvernele PSD în șase ani,” a adăugat Fădor.

„Prin urmare, marile creșteri cu care se laudă pesediștii nu adună în 6 ani sumele acordate de PNL în 3 ani”, a spus PNL de Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.