Monitorul de Suceava

„Am pornit cu vestea bună”, Proiect Eparhial ajuns la cea de-a a-IV-a ediție

 

Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a desfășurat, duminică, 15 decembrie 2024, două activități cultural-religioase în Protoieria Câmpulung Moldovenesc, împreună cu elevi ai Colegiului Național Militar Ștefan cel Mare din orașul Câmpulung Moldovenesc.

Cele două activități au fost organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, cu acordul D-lui Colonel Lucian-Cătălin Cojocaru, Comandantul Colegiului, cu sprijinul PC Pr. Protoiereu Aurel Goraș și prin implicarea exclusivă a D-nei Profesor Iustina Horga, coordonator al Ansamblului Coral al Colegiului Național Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc.

Prima activitate a fost susținută în aula instituției militare de învățământ și a constat în susținerea unei cateheze tematice, dedicată Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, cu titlul: Dumnezeu - Dăruitorul vieții și sfințitorul timpului.

Activitatea se încadrează în Proiectul Eparhial Școala de Duminică, proiect inițiat de catre Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, prin care sectorul de resort propune, de mai bine de un an de zile, tuturor tinerilor și copiilor din județul Suceava, o serie de activități duminicale, desfășurate de către preoții și profesorii coordonatori de tineret, având un caracter catehetic, cultural și religios.

Scopul principal al proiectului este acela de însușire a cunoștințelor religioase, descoperirea semnificațiilor biblice și explicarea (tâlcuirea) simbolurilor regăsite în Sfintele Scripturi și în slujbele Bisericii Ortodoxe, de către copiii și tinerii participanți din parohiile eparhiei.

După încheierea activității catehetice, a urmat cea de-a doua activitate prevăzută pentru această zi, pentru care ne-am îndreptat spre spitalul municipal al orașului Câmpulung Moldovenesc, unde ne-am propus să aducem o picătură de emoție sfântă și de bucurie netrecătoare, tuturor celor ce își desfășoară activitatea zilnică, sau își caută vindecarea trupească și sufletească în această instituție medicală.

Acțiunile de transmitere a colindului strămoșesc, în cadrul instituțiilor medicale din județul nostru, vor continua și în zilele următoare, acestea desfășurându-se în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, în Patriarhia Română, iar titlul proiectului este Am pornit cu vestea bună, ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în perioada imediat următoare, împreună cu alte grupuri de tineri talentați și devotați Bisericii, din cadrul centrelor de tineret Ecclesia ale eparhiei noastre, vom vizita și vom aduce bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos și altor medici și pacienți din spitalele celorlalte municipii, ale județului nostru.

Cu nădejdea că pacea și tihna sufletească se vor revărsa din belșug, în aceste zile sfinte, peste fiecare casă și în fiecare suflet, Vă dorim sărbători cu multă binecuvântare și bucurie sfântă!

Cristi JURJUI



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Decembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.