Monitorul de Suceava

Accident cu trei mașini, la Cumpărătura, după ce un șofer beat a ieșit în E 85 fără a se asigura

Florin PAIU

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier produs de un șofer în vârstă de 73 de ani, beat la volan, pe E 85, la Cumpărătura, zona intersecției cu drumurile comunale dinspre Bosanci și respectiv Moara.

Având în vedere cum s-a produs acest accident se poate spune că este aproape o minune că au rezultat doar pagube, nu și răniți sau chiar mai rău decât atât.

Accidentul s-a produs sâmbătă seară, aproape de ora 18.00.

Din cercetările polițiștilor rezultă că un șofer în vârstă de 73 de ani, la volanul unei autoutilitare VW Transporter, cu care venea pe drumul comunal dinspre Bosanci, a intrat în E 85 fără a acorda prioritate unui Audi A 6, condus de o șoferiță care nu a putut evita impactul. Autoturismul Audi a fost proiectat într-un Seat Ibiza, care se afla de cealaltă parte a E 85.

În urma carambolului a rezultat avarierea celor trei mașini.

După ce au constatat că cei trei șoferi nu au leziuni, polițiștii au trecut la verificarea cu aparatele etilotest. Așa a rezultat că șoferul în vârstă de 73 de ani, cel care a provocat accidentul, era băut, având concentrația de 0,60 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul pericol public a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Ancheta va continua în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.