Monitorul de Suceava

A vrut să ia o ocazie, dar în final a furat o mașină și a plecat la drum beat criță și fără permis de conducere

Sandrinio NEAGU

Un tânăr de 22 de ani a fost protagonistul unui eveniment care va avea repercusiuni asupra sa. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.00, tânărul care este din Frasin a ieșit în centrul localității pentru a lua o mașină de ocazie spre Suceava, unde stă cu chirie. Pentru că nimeni nu a oprit să îl ia, a plecat pe jos, pe DN 17, spre Bucșoaia.

Pe marginea drumului a observat un autoturism marca Ford Focus, care avea cheile în contact. Fără să stea pe gânduri, deși era băut zdravăn și nu avea nici permis de conducere, a urcat la volan și a plecat la drum. A oprit în benzinăria Petrom de la Gura Humorului, acolo unde a fost observat de fiul vitreg al proprietarului mașinii. Acesta a sunat la numărul unic de urgență 112 și a alertat Poliția.

Oamenii legii l-au găsit în benzinăria respectivă, iar tânărul de 22 de ani a recunoscut totul. Mai mult, mirosea și a alcool, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spitalul din Gura Humorului, unde i-au fost luate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore și acum este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.