Monitorul de Suceava

A mers la furat material lemnos cu un tractor deși nu avea permis și era și băut

Sandrinio NEAGU

Un bărbat din satul Budeni, oraș Dolhasca, este cercetat pentru un pumn de infracțiuni după ce a fost prins în timp ce fura material lemnos. Alerta a fost dată de un alt bărbat, care i-a sunat pe polițiștii Postului Dolhasca pentru a-i informa despre faptul că o persoană fură material lemnos care era gata tăiat într-o rampă de încărcare din satul Buda, comuna Lespezi, județul Iași.

Pe drumul care venea dinspre rampa respectivă care aparține Ocolului Silvic Dolhasca, polițiștii au dat și de autor. Acesta se afla la volanul unui tractor, la care era atașată o remorcă, în care se aflau 17 bușteni de câte un metru fiecare. Bărbatul a recunoscut că furase materialul lemnos, însă surprizele erau abia la început. După ce au verificat în baza de date, polițiștii au constatat că tractorul și remorca nu erau înregistrate sau înmatriculate. Mai mult, șoferul mirosea a alcool, iar în momentul în care a fost testat, aparatul a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus apoi la spitalul din Fălticeni, unde i s-au recoltat probe de sânge. Prima probă a indicat 0,93 alcool la mie în sânge, iar cea de a doua de 0,92 alcool la mie în sânge. Colac peste pupăză, bărbatul nu avea nici permis de conducere.

În aceste condiții, el are dosar penal pentru următoarele infracțiuni: „furtul calificat”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat - tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.