Monitorul de Suceava

A „bifat” două infracțiuni și a ajuns în arest după ce a intrat cu mașina într-un gard

Florin PAIU

Un bărbat ieșit în trafic la volanul unei mașini a ajuns în arest după ce a intrat cu mașina într-un gard. Șoferul nu a fost reținut pentru că a intrat cu mașina în gard, ci pentru că era băut, iar autoturismul nu mai avea numere valabile de înmatriculare de mai bine de un an de zile.

Duminică, în jurul orei 16.40, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în satul Plaiu Șarului, comuna Șaru Dornei, o mașină a lovit un gard, iar șoferul a plecat de la fața locului.

Echipa operativă a poliției a identificat în scurt timp șoferul și mașina.

Din cercetări a rezultat că Vasile S., din comuna Dorna Arini, în timp ce conducea un autoturism Suzuki, pe drumul comunal din Plaiu Șarului, după o curbă la stânga, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

Autoturismul Suzuki a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard, rezultând pagube pentru proprietarul locuinței și avarii la mașină.

Aparatul etilotest a arătat că șoferul avea concentrația de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că autoturismului avea numere roșii expirate din luna mai a anului trecut.

După ce au constatat cumul de infracțiuni, respectiv ,,conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei, sub coordonarea unui procuror, au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.