Monitorul de Suceava Prins de poliție

A băut la crâșmă, s-a urcat la volan, a acroșat un pieton și a plecat mai departe

Florin PAIU

Un bărbat din Botoșana este cercetat de polițiști pentru trei infracțiuni după ce s-a urcat băut la volan, a acroșat un pieton și nu a oprit la fața locului. Accidentul s-a produs duminică seară, din fericire fără consecințe grave pentru pieton.

În jurul orei 22.30, polițiștii Secției Rurale Dărmănești au fost sesizați prin 112 de către personalul de pe o ambulanță cu privire la faptul că pe raza comunei Botoșana a avut loc un accident rutier. 

Din cercetările ulterioare a rezultat că duminică, în jurul orei 21.30, un localnic din Botoșana, care mergea spre casă, pe marginea drumul județean care străbate comuna, a fost acroșat de un autoturism care nu a oprit.

Pietonul a mers pe picioarele lui acasă, solicitând ulterior îngrijiri medicale.

În urma sesizării, polițiștii au început imediat o anchetă la Botoșana. A fost identificat autoturismul VW Bora implicat în accident, cu avarii în zona aripii stângi și a parbrizului.

Din cercetări a rezultat că localnicul Vasile Bidalac a condus autoturismul după ce a consumat băuturi alcoolice la un bar din localitate.

În urma verificării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat concentrația de  0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean, unde i-au fost prelevate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal privind săvârșirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergea urmelor” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.