Monitorul de Suceava

A apelat la poliție după ce a uitat o geantă cu cumpărături de 500 de lei într-o stație de autobuz din Suceava

Florin PAIU

 

Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal privind comiterea infracțiunii de  ”însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor” după ce o femeie nu a mai găsit o geantă cu haine pe care abia le cumpărase și pe care a lăsat-o fără să-și dea seama într-o stație de autobuz din municipiul Suceava.

Cu această ocazie, Poliția municipiului Suceava a atras atenția că însușirea unui bun găsit este infracțiune. Sunt și cazuri în care cei care au luat un bun de valoare mare care nu le aparține au ajuns trimiși în judecată pentru această infracțiune.

Conform Codului Penal, ”fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Sâmbătă, în jurul orei 13.30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie care a anunțat că în seara anterioară a uitat un bagaj într-o stație TPL din municipiul Suceava și nu l-a mai găsit.

Femeia a relatat că a cumpărat mai multe articole de îmbrăcăminte din magazinul Shopping City, în valoare totală de circa 500 lei, iar în jurul orei 18.30 s-a deplasat în stația TPL din fața complexului, cu intenția de a se deplasa spre centrul orașului.

În momentul în care în stație a venit un autobuz, în grabă, femeia a urcat fără a mai lua cu ea bagajul în care avea cumpărăturile, lăsat pe o bancă din stație. Imediat ce și-a dat seama că și-a uitat bagajul a revenit în stație, dar nu și-a mai găsit bunul uitat.

A doua zi, femeia a sesizat fapta la Poliția municipiului Suceava.

Judiciariștii Biroului de Investigații Criminale Suceava au deschis un dosar penal și încearcă să dea de urma celui care a luat bunul. Persoana care a găsit geanta cu haine este încă în termenul legal în care poate restitui bunul.   

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în primele 9 luni ale anului 2024, furturile din genți și buzunare înregistrează un trend ușor descendent, dar totuși sunt multe, fiind sesizate la nivel județean 70 de astfel de fapte.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.