Monitorul de Suceava

80 de accidente rutiere grave, cu 53 de decedați, în primele 9 luni din acest an

Florin PAIU

O analiză a Serviciului Poliției Rutiere Suceava arată că în primele nouă luni ale acestui an pe drumurile publice din județul Suceava s-au produs 80 de accidente rutiere grave, soldate cu 53 persoane decedate, 42 răniți grav și 53 răniți ușor.

Accidentele grave și mortalitatea rămân evident ridicate, dar totuși se înregistrează o scădere importantă față de anul precedent, în care mortalitatea în accidente a fost foarte mare.

Astfel, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, se constată o scădere importantă a numărului de accidente grave (-22), din fericire scăzând și numărul de decedați (-5).

Cauzele principale ale accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile bicicliștilor, neacordarea de prioritate vehiculelor și, pe locul IV, traversarea neregulamentară a pietonilor.

Ca un specific al județului nostru, accidentele cu victime bicicliști, provocate de aceștia, reprezintă a două cauză generatoare de accidente. Iar asta înseamnă nu mult, ci foarte mult. Din păcate, mai ales în mediul rural, se circulă total imprudent pe bicicletă, fără respectarea minimă a regulilor de circulație (acordarea de prioritate, de exemplu). De multe ori, bicicliștii implicați în accidente sunt și băuți.   

Analiza Serviciului Rutier mai arată că 84% din accidentele rutiere grave s-au produs în localitate. 75% dintre accidentele rutiere grave s-au produs în mediul rural și 25% s-au produs în mediul urban.     



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.