Monitorul de Suceava Cu sprijinul EGGER

24 de copii cu deficiențe de auz și vorbire au fost în Tabăra Respiro, la Vama, organizată de Asociația Teona Ariana Suceava

Daniela MICUŢARIU

24 de copii cu deficiențe de auz și vorbire au fost, în perioada 9 – 13 septembrie, în Tabăra Respiro, la Pensiunea „La Brazi” din Vama, organizată de Asociația Teona Ariana Suceava.

Tabăra a fost posibilă datorită colaborării cu Liceul Tehnologic Special Bivolărie - Vicovu de Sus și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

„Copiii cu deficiențe de auz și vorbire simt lumea cu inima și o explorează prin gesturi, atingere și priviri pline de emoție. Mulțumim pentru implicare și sponsorizare EGGER Group - Sponsor unic. A fost o tabără cu multe, multe îmbrățișări de bucurie pentru copiii care ne învață să vedem dincolo de cuvinte. Comunicarea acestor copii este plină de culoare și emoție: limbajul semnelor, gesturile și mimica sunt moduri prin care își exprimă bucuria, curiozitatea și creativitatea. Ne-au arătat că nu sunetele fac lumea mai frumoasă, ci felul în care alegem să ne conectăm unii cu ceilalți. Joaca lor e o aventură vizuală și tactilă. Fie că desenează, construiesc sau joacă mima, jocuri de rol, de echipă, acești copii creează legături și prietenii care nu au nevoie de sunet”, au transmis organizatorii taberei.

Copiii s-au bucurat să fie împreună. Cu ajutorul tehnologiei, cu ajutorul aplicațiilor de limbaj al semnelor, ei reușesc să participe la jocuri interactive, reușesc să se conecteze cu lumea din jur, să învețe și să se exprime într-un mod accesibil și captivant. Mulțumiri din partea organizatorilor sunt transmise  voluntarilor de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, care s-au dedicat celor 24 de copii cu vârste între 4 și 14 ani: Vicol Elena – profesor, Motrescu Anișoara – profesor, Onuț Andrei – profesor, Morocico Larisa - asistent medical, Voinea Luisa - fostă elevă a liceului, implicată trup și suflet în toate activitățile din tabără. „O colaborare foarte bună a existat cu directorul Palievici Gheorghe Dionisie și asistenta socială Poleucă Emilia, cărora le mulțumim. Mulțumim Tarsin pentru asigurarea transportului. De buna desfășurare a acestei tabere s-a ocupat Pîțu Eudochia”, au completat organizatorii.

Pentru informații suplimentare puteți apela la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com. Contribuind la tabăra „Respiro” deveniți parte din poveste, „adoptați” un copil altfel și îi oferiți o săptămână importantă pentru evoluția lui. Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava, pentru ca și alți copii cu dizabilități să beneficieze de tabere și de terapii cu specialiști în domeniu: cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.