Monitorul de Suceava Activitate extrașcolară

230 de elevi din Verești au participat la o amplă acțiune de ecologizare

Daniela MICUŢARIU

Școala Gimnazială Verești a dat start activităților extrașcolare. 230 de elevi au participat, pe 20 septembrie 2024, la o acțiune amplă de ecologizare dedicată Zilei naționale a curățeniei (21 septembrie 2024).

Copiii de la clasele primare s-au ocupat de igienizarea spațiului din imediata  apropiere a școlii,  iar elevii de la clasele de gimnaziu s-au deplasat în zona din afara localității, urmând cursul căii ferate înspre Botoșani. Au adunat resturile menajere aruncate pe spațiul verde din zona Lizieră.

„Angajați ai Primăriei Verești ne-au fost alături, astfel că utilajele din dotarea instituției au fost folosite pentru colectarea deșeurilor. Hoinărind în același timp prin natură, împreună am redescoperit (și ni s-a confirmat) că cel dintâi inamic al mediului înconjurător poate fi omul iresponsabil. O pungă de plastic, o cutie de la o conservă sau chiar o sticlă de plastic etc. aruncate la voia întâmplării pot avea consecințe negative pe termen lung asupra mediului înconjurător. Entuziasmul copiilor a fost molipsitor. Activitatea în sine și energia pozitivă emanată au dat naștere la noi idei și proiecte ce așteaptă să fie puse în practică în perioada ce va urma, în special în perioada numită <Săptămâna verde>. A fost o experiență plăcută, cu fapte ce se vor transforma în amintiri frumoase”, au transmis profesorii care i-au îndrumat și i-au supravegheat pe elevii de la Școala Gimnazială Verești.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 21 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.