Monitorul de Suceava

23 de percheziții prin județ, la comercianții de țigări și alcool de contrabandă

Florin PAIU

Polițiștii de la Serviciul Economic al IPJ Suceava au efectuat, luni, o acțiune de amploare la nivel de județ, care a constat în special în 23 de percheziții domiciliare, pe linia contrabandei cu țigări și alcool.

Perchezițiile au avut loc pe raza municipiilor Suceava și Câmpulung Moldovenesc și a comunelor Șcheia, Mitocu Dragomirnei, Grănicești, Moldova-Sulița și Vatra Moldoviței, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Fiind vorba de o acțiune de amploare, în cadrul căreia s-a acționat concomitent în mai multe locații, polițiștii suceveni au  beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Acțiunea a fost pusă în aplicare după ce s-au adunat date privind mai mulți contrabandiști aparent mici de țigări și alcool, dar care în timp adună câștiguri mari din aceste afaceri.

În urma acțiunii, a fost confiscată cantitatea totală de 24.760 bucăți țigarete de proveniență extra comunitară și duty-free (2380 de pachete), în valoare de 21.000 de lei, dar și cantitatea de 670 de litri cu lichid cu trăsături specifice alcoolului etilic, în valoare aproximativă de 33.500 lei.

Totodată, s-a dispus indisponibilizarea unei autoutilitare care ar fi fost folosită la contrabandă, fiind confiscată și suma de 6.000 lei în numerar.  

Ancheta continuă privind comiterea infracțiunii de contrabandă, fiind vizați mai mulți suceveni.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.