Monitorul de Suceava

19 percheziții efectuate în cadrul operațiunii Jupiter

Sandrinio NEAGU

19 percheziții s-au derulat în cursul zilei de joi, 24 octombrie în dosare privind contrabanda, contrafacerea și evaziunea fiscală. Este vorba de trei dosare din operațiunea Jupiter, instrumentate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava,

În unul din dosare, pe 14 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au derulat un control la o întreprindere individuală din incinta unui complex comercial din municipiul Suceava.

Cu această ocazie, s-a constatat că o persoană ar fi oferit spre comercializare detergenți și produse de igienă și curățenie, mărci înregistrate și protejate, fără a deține certificate de conformitate pentru aceste produse. De asemenea, exista bănuiala că produsele ar fi fost contrafăcute.

În urma perchezițiilor desfășurate, au fost ridicate recipiente cu peste 2 tone de detergenți și produse de igienă, existând suspiciunea rezonabilă de contrafacere. Valoarea de piață a produselor confiscate este de aproximativ 76.000 de lei.

În dosarul de evaziune fiscală, s-a reținut că, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2023, o societate comercială ar fi efectuat livrări fictive de material feros, în valoare totală de 1.466.552 de lei, către alte două societăți comerciale.

În ceea ce privește contrabanda, s-a constatat că în perioada aprilie-octombrie 2024, mai multe persoane din municipiul Suceava și localitățile limitrofe, fapte de contrabandă, ar fi deținut, în afara antrepozitului fiscal, alcool nemarcat, peste limita legală, cu scopul de a fi revândut pe piața neagră prin intermediul unor chioșcuri dintr-un complex comercial și prin intermediul magazinelor mixte rurale pe care acestea le-ar fi deținut.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.