Monitorul de Suceava Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie

131 de candidați au fost absenți la proba obligatorie a profilului. Nici un candidat nu a fost eliminat

Daniela MICUŢARIU

La proba obligatorie a profilului (proba E.c - matematică sau istorie) a examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, care s-a derulat marți, 2 iulie, au fost prezenți 4.780 de candidați, dintr-un total de 4.911 candidați înscriși în județ pentru a susține proba. 131 de candidați au fost absenți de la proba obligatorie a profilului. Nici un candidat nu a fost eliminat din examen, conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, inspectorul școlar prof. Ioan Cezar Anuței.

Vă reamintim că de la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, proba de limba și literatura română, examen ce a avut loc luni, 1 iulie 2024, au absentat 97 de candidați. Nici un candidat nu a fost eliminat din examen.

Probele scrise de la bacalaureat continuă pe 4 iulie 2024, cu proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d., și pe 5 iulie 2024, cu proba la limba și literatura maternă. Anul acesta, probele scrise sunt organizate în 16 centre de examen la nivelul județului. Pentru evaluarea lucrărilor scrise a fost constituit un Centru zonal de evaluare: Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, cu două puncte de lucru: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Pe 8 iulie vor fi afișate rezultatele la probele scrise, până la ora 12:00, după care este programată depunerea contestațiilor, în intervalul ora 12:00-18:00. În perioada 9-11 iulie se vor rezolva contestațiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie 2024. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 03 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.