Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2024 - Anul XXIX, nr. 275 (8804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
miercuri, 11 decembrie 2013
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa, si? trimis de
(11 dec 2013, 11:15:56
degeaba, tot a votat cu DA...
2.   Nu pentru asta v-am votat ipocritilor trimis de
(11 dec 2013, 11:19:53
Legea minelor,aberatia guvernului Ponta pentru a permite dezastrul Rosia Montana a fost votata la Camera Deputatilor.DIN FERICIRE LEGEA A FOST RESPINSA.Sa vedem cum au votat deputatii suceveni.În favoarea proiectului au votat Eugen Bejinariu - PSD, Ştefan Alexandru Băişanu - PNL, Cezar Cioată - PC, Ovidiu Iane - PSD, Dumitru Pardău - PNL. Deputatul PNL Radu Surugiu s-a abţinut. Deputatul minorităţii poloneze, Ghervazen Longher, a fost singurul parlamentar de Suceava care a votat împotriva legii.Desi am votat cu USL la alegerile parlamentare promit sa nu mai votez niciodata cu acesti indivizi .Nu de aia v-am votat ca sa nenorociti tara.

3.   Felicitari PNL trimis de
(11 dec 2013, 11:29:20
Felicitam PNL deoarece Legea Minelor nu a trecut datorita lor. Liberali s-au abtinut,11 au fost contra si 5 nu au votata desi erau prezenti.De la PC au fost contra Maria Grapini si Dinu Giurescu.Felicitari acestor romani adevarati care desi sunt in USL au votat contra acestei legi nenorocite.
4.   TE ASTEPTAM, trimis de
(11 dec 2013, 11:37:53
Te asteptam in zona nenorocitule,eu personal voi merge la biroul parlamentar la Marginea sa iti crap capul.Tu ai venit in zona de la alegerile parlamentare?Sa vezi ce se intampla,cum foreaza in tot colegiul tau si ne otraveste izvoarele si zona?Am convingerea ca vom sta fata in fata candva,va iesi unul sifonat rau de tot.TE ASTEPTAM IN ZONA!!!!!!
5.   Deci e clar trimis de
(11 dec 2013, 12:43:41
daca cititi si art cu acordul dl dontu in ceea ce priveste codul silvic - jaf pt Holtzindustrie acum e clar : USL vrea sa vanda toate resursele tarii .
Sunt membru PNL din 1991 si am votat si eu cu USL. promit ca nu se mai repeta.
6.   Votul parlamentarilor suceveni trimis de
(11 dec 2013, 12:47:25
sursă: siteul Camedei Deputaților

Grosaru Mircea – Asociația Italienilor - NU
Longher Ghervazen – Uniunea Polonezilor – NU
------------------------------
pribeagu (goraș) eugen – psd - DA
băișanu ștefan alexandru – pnl - DA
cioată cezar – pc - DA
iane ovidiu – pnl - DA
pardău dumitru – pnl - DA
surugiu radu - pnl - DA
7.   Cum au votat parlamentarii suceveni trimis de
(11 dec 2013, 12:57:20
modificările abjecte ale Codului penal:

băișanu ștefan alexandru – pnl - DA
pribeagu (goraș) eugen – psd - DA
cioată cezar – pc - DA
grosaru mircea – asociația italienilor - DA
longher ghervazen – uniunea polonezilor – DA
iane ovidiu – pnl - DA
pardău dumitru – pnl - DA
surugiu radu - pnl – DA
8.   Rosia Montana trimis de
(11 dec 2013, 14:12:46
Cel mai important zăcământ de aur din România este situat în localitatea Roşia Montană, judeţul Alba, şi este concesionat în vederea exploatării companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Zăcământul de la Roşia Montană este evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.În spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.Stim că cianurile sunt toxice şi periculoase cu efecte nefaste asupra sănătăţii şi mediului. În ultimii 25 de ani s-au întâmplat catastrofe majore în ţări europene cu efecte catastrofice pentru mulţi ani. Astfel, sunt ţări care au interzis complet cianurile. În Statele Unite, Montana, Wisconsin, în Argentina, iar în Europa, Republica Cehă au interzis complet folosirea cianurilor în procesul minier.
Folosirea cianurii de sodiu în procesul tehnologic şi depozitarea în bazin deschis a reziduurilor, conţinând resturi de cianură, produşi de aşa-numita neutralizare a cianurii, de asemenea potenţial toxic şi mai ales metale grele, creează motive serioase de îngrijorare.

9.   Cosmarul gazelor de sist trimis de
(11 dec 2013, 14:16:00
In iarna 2012 in tara si Suceava nu se manifesta numai contra regimului Basescu.Se manifesta si contra exploatarii gazelor de sist.Guvernul Boc a inghetat contractul cu Chevron in urma protestelor.Dar vedem ca guvernul Ponta reporneste acest contract cu toata viteza .Dragnea a invocat exemplul SUA, unde se exploatează gaze de şist.Dragnea, despre gazele de şist: "N-am văzut demonstraţii în America, n-am văzut cutremure în America, n-am văzut alunecări de teren".Ia sa vedem domnul Dragnea:
Merită menţionate câteva date din experienţa americană în domeniu. În ceea ce priveşte poluarea apei, Departamentul de Protecţie a Mediului al statului Pennsylvania a înregistrat 1614 cazuri de încălcare a normelor legale locale (pe suprafaţa de exploatare a şistului Marcellus) într-un interval de doi ani şi jumătate (2008-2010), din care două treimi au avut impact asupra mediului.

10.   Cosmarul gazelor de sist trimis de
(11 dec 2013, 14:17:14
În 2009, Agenţia pentru Protecţia Mediului a statului Wyoming a documentat infectarea apei cu chimicale utilizate la extracţia prin fracturare la 11 din cele 39 de sonde verificate, dar şi cu diverse hidrocarburi specifice.Fracturarea hidraulică poate induce cutremure mici, cu magnitudinea cuprinsă între 1 şi 3 grade pe scara Richter. În statul american Arkansas, rata de producere a cutremurelor mici a crescut de zece ori în ultimii ani, existând temeri că la baza lor stau forajele efectuate pe suprafaţa şistului Fayetteville. În regiunea Fort Worth s-au înregistrat cel puţin 18 cutremure uşoare după decembrie 2008. Numai în orăşelul Cleburne s-au înregistrat şapte cutremure în lunile iunie şi iulie 2009, în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun cutremur în ultimii 140 de ani. În aprilie 2011, în oraşul britanic Blackpool s-a înregistrat un cutremur de 1,5 grade, urmat de unul de 2,5 grade (ambele pe scara Richter) în iunie 2011. Compania care executa foraje în zonă a oprit activitatea, aşteptând rezultatele investigaţiei demarate de autorităţi.

11.   Ponta gaz de sist trimis de
(11 dec 2013, 14:20:25
De ce ar trebui sa fim foarte ingrijorati?In primul rand este necesara o cantitate enorma de apa.Fiecare sonda ajunge sa foloseasca 19.000.000 litri apa.Cantitatea ar fi suficienta pentru a satisface nevoile a 100.000 cetateni europeni intr-un an.Apoi este vorba de fluidul toxic utilizat si deversat.La fiecare pompare intre 80 si 300 tone de substante chimice sunt introduse in pamant.Acestea includ substante organice compuse volatile,plastifianti si produse petrochimice.Se adauga la acestea elemente radioactive si metale grele care sunt dizlocate din straturile adanci si transportate la suprafata de lichidul de fracturare.Rezultatul sunt deseurile toxice si radioactive ,o amenintare grava a sanatatii si a comunitatilor locale.

12.   Ponta gaz de sist trimis de
(11 dec 2013, 14:21:28
Si ce se intampla cu acest fluid? O parte din el este evaporat intentionat,ducand la existenta unor substante cancerigene in aer.restul de fluid este transportat cu camioane pentru a fi aruncat.80% din fluidul injectata in pamant este lasat acolo.Se contamineaza rezerva de apa curata.In Texas ca si in restul zonelor din SUA,rezervoare de apa au fost contaminate cu substante cancerigene si toxine care afecteaza sistemul nervos si endocrin si cu gaz natural explozibil.Exploatarea inseamna mutilarea peisajului,poluarea aerului,trafic masiv de camioane.Exploziile asociate fracturarii au produs cutremure de suprafata in SUA si marea Britanie iar apa introdusa in sisturi formeaza nisip gelificat care favorizeaza alunecarea stratului de roca.

13.   * trimis de
(11 dec 2013, 15:10:22
în păienjănişul de reguli ( unde nu sunt oferte)
în care sângele clocoteşte-n vene ( crizat)
stropeşte-n ochi rahatu' ăsta ... globalizat
şi-n capete ( româneşti ) crezute inerte

se exploatează/forează peste tot în lume
însă la noi prea miroase-a furt calificat
omnuvorii deputaţi după dictare au votat
când n-au unde fugi... votează "dume"

apăsarea lu' prea-prea spre foarte-foarte
accentuată de silabele prăvălite-n media
coagulează, irită şi pârjoleşte drojdia
ce de-o tot mai largă râpă ... se desparte

Tăcerea a devenit sunetul meu preferat
nu-mi mai zăngăne plombele-n gură
munca? las-o baltă? în jur e-atâta sinecúră
încât nici nu contează Parlamentu' ce-a votat

14.   Pentru PIATA!!! trimis de
(11 dec 2013, 17:43:51
Dar de unde esti tu asa informat ,ca se otravesc izvoarele,daca nimeni din specialistii in domeniu nu explica nimic? Foreaza pe locul tau proprietate personala sau pe terenul statului roman? Esti afectat de aceste explorari in zona ta?
15.   ...pt MAREAN care este 0567 trimis de
(11 dec 2013, 19:53:03
Stie omu ca e destept si se informeaza nu ca tine... sau ca oile din parlament care voteaza in turma.Apropo stiai ca oaia e una dintre cele mai proaste animale?
15.1  RE: ...pt MAREAN care este 0567 trimis de
(11 dec 2013, 20:17:07
sa nu jignim totusi bietele oi...ele dau lapte,lana etc.astia numai consuma!!
15.2  RE: ...pt MAREAN care este 0567 trimis de
(11 dec 2013, 20:39:51
Ai dreptate...astia sunt mult mai prejos decat oile.Nu-i intereseaza alceva decat sa fure cat mai mult in cat mai scurt timp...Gone in 60 secondshappy .Ai vazut ca au modificat o lege prin care ei nu mai sunt functionari publici si acum nu mai pot fi anchetati pentru furt,favorizarea de contracte,etc
16.   Faradelegile legislativului trimis de
(11 dec 2013, 21:31:22
Ceea ce s-a întâmplat, marţi, în Parlament este o consecinţă directă a indiferenţei alegătorului faţă de activitatea reprezentantului său în stat.
Este inadmisibil ca o mână de prestatori de servicii, trimişi să muncească în folosul unei naţii, să-şi permită să nască o lume disperată, în beneficiu propriu, fără obligaţia de a respecta legi, de a da socoteală pentru banii pe care îi încasează sau îi manipulează, în folosul şi spre eliberarea tâlharilor, interlopilor, traficanţilor.
Rolul şi rostul electoratului nu se rezumă doar la a plimba buletinul de vot spre urnă, ci şi la a-l trage la răspundere pe cel care te reprezintă, căruia i-ai dat dreptul să facă legi care ne privesc pe toţi, nu numai pe tine.
Prin urmare, comportamentul şi legile scandaloase sunt şi consecinţa tăcerii vinovate a propriului electorat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei