Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 nov 2024 - Anul XXIX, nr. 276 (8805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
joi, 26 martie 2015
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si eu trimis de
(26 mar 2015, 11:21:33
Nu am avut nici macar o datorie de 5 bani nicaieri, sau o intarziere la plata de nici macar o secunda. Dar constat ca am fost o proasta. PROMIT ca de-acum, voi plati din an in Paste. DACA voi plati. Ca vad ca bunii platnici sunt luati de fraieri. Iar ceilalti, sunt masa de manevra a primarului. Cu ei mai spera la un nou mandat.
2.   HOTIE trimis de
(26 mar 2015, 11:25:09
Sa plateasca Primaria din banii prostilor si datoriile chiriasilor primariei care au ajuns la sume inimaginabile. Altii au fost dati in judecata pentru cateva milioane, iar chiriasii n-au nicio grija......ca iar vin alegerile si domnul primar iar o sa le cumpere voturile cu amanarea datoriilor sau cu plata lor din bugetul primariei / adica din buzunarul celor care cinstit, la timp isi achita platile / fie ele impozite sau taxe, sau cheltuielile curente la asociatie.
3.   Termica in colaps trimis de
(26 mar 2015, 11:31:05
Neplata la timp,de către primărie, a subvenţiei, neîncasarea istorică de la populaţie a serviciilor oferite, pierderile peste cele reglementate şi prinse în tarif din reţelele de distribuţie aparţinând primăriei (aflate doar în concesiunea Termica), alături de decapitalizarea cu 70 de milioane de lei, au fost principalele cauze care au condus la situaţia financiară catastrofală a societăţii.S-a mers pe foamea de mandate si lipsa de orizont tehnic si pragmatic. Foamea de mandate prin populismul ieftin al păstrării preţului gigacaloriei pentru populaţie la unul din cele mai scăzute nivele din ţară şi prin tolerarea sistematică a neplăţii serviciilor prestate de Termica. Lipsa de orizont tehnic si pragmatic prin abordarea singulară a părţii de producere , încurajând investitorul privat care va construi noua centrală , dar uitând cu totul de partea de distribuţie (abandonată în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea, dar şi încurcată de amestecul pe lanţul de distribuţie al reţelelor publice cu capacităţile SC Termica).
4.   Termica in colaps trimis de
(26 mar 2015, 11:32:08
Printr-un dosar aflat pe rol, se solicita obligarea Primariei sa plateasca reclamantei Termica o suma de 26,2 milioane de lei cu titlu de despagubiri si constand in pierderi inregistrate in perioada ianuarie 2009 - decembrie 2013. De mentionat este si faptul ca, in fiecare luna, prin adrese semnate de administratorul special Ovidiu Dumitrescu, societatea comerciala in insolventa Termica Suceava cere Primariei municipiului Suceava sa acopere, de la bugetul local, pierderile induse de prestarea serviciului public de transport, distribuirea si furnizarea energiei termice in sistem centralizat. Spre exemplu, in perioada 9 noiembrie 2013 - 31 august 2014, respectivele pierderi ar insuma 9,97 milioane de lei. Numai pentru luna august a anului 2014 pierderile pe care municipalitatea ar trebui sa le acopere, conform solicitarii Termica, ridicandu-se la circa 244.000 de lei. Conform adresei acestei din urma firme catre Primaria Suceava, pierderile invocate se compun din cele de pe retelele de transport si distributie, precum si din cele cauzate de neaprobarea pana la data in cauza a noului tarif majorat si avizat de Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunale (ANRSC).
5.   Termica in colaps trimis de
(26 mar 2015, 11:33:33
Domnul Lungu ştia, de vreo 12 ani, că Termica este, „o piatră de moară de gâtul primăriei”. S-au luat niste masuri nepotrivite de-a lungul timpului care au dus la tragedia Termica.Ne referim la iniţierea de către primar, în mandatul trecut a decapitalizării SC Termica cu 75 de milioane de lei. Ne referim de asemenea, la iniţierea de către primar a demersurilor în urma cărora Termica şi-a pierdut, în favoarea primăriei, terenurile (până şi cele de sub clădiri). In mod sistematic, subvenţia la energia termică a fost plătită de primărie cu mari întârzieri, Termica fiind silită să funcţioneze, în ultimi ani, luând credit după credit, cu costuri financiare pe măsură. . Reţelele de distribuţie a energiei termice, aparţinând Primăriei, nu au fost la timp reparate şi modernizate, pierderile în reţele peste limita stabilită de autoritatea de reglementare aducând societăţii o pierdere anuală de circa cinci milioane de lei.
6.   Termica in colaps trimis de
(26 mar 2015, 11:34:47
Primul proces între Primăria Suceava şi administratorii judiciari de la Termica priveşte colosala sumă de 93,3 milioane de lei .Un alt proces în care este chemată Primăria Suceava de către administratorii judiciari ai SC Termica SA priveşte returnarea către societatea de termoficare a suprafeţei de 155,46 hectare de teren. Este vorba de un teren pe care Primăria Suceava s-a intabulat în cursul anului 2007 şi care ulterior trebuia trecut înapoi la Termica pentru a compensa neachitarea subvenţiilor în sumă de 70 de milioane de lei.
7.   Terenurile de la Termica trimis de
(26 mar 2015, 11:36:00
E vorba de terenurile sub care se afla SC Termica.Suprafaţa de 155,46 hectare de teren pe care s-a intabulat Primăria Suceava nu a aparţinut niciodată integral oraşului. O parte din aceste terenuri au fost în proprietatea oraşului Salcea, altele au aparţinut Primăriei Ipoteşti. Printr-un miracol, terenurile de la Salcea şi Ipoteşti au ajuns în proprietatea Sucevei.În cursul anului 2009, Primăria Suceava era deja în proprietatea celor 155,46 hectare de teren. Şi cum avea de achitat către Termica Suceava subvenţii însumate în valoare de 700 de miliarde de lei vechi, s-a propus compensarea datoriei cu terenurile.Prin Hotărârea de Consiliu Local Nr. 170 din 16 iulie 2009: „Proprietatea asupra terenurilor în suprafaţă totală de 1.554.636 mp va fi transferată de la Municipiul Suceava la SC Termica SA prin încheierea unui act în formă autentică, în baza hotărârii consiliului local şi hotărârii AGA de la SC Termica SA”.valoarea terenurilor a fost stabilită la suma de 670 de miliarde de lei vechi, adică 4,3 miliarde de lei vechi per hectar, ceea ce înseamnă mai mult de 100.000 de euro/ha.bazele legale pentru ca terenurile să ajungă în proprietatea Termica erau puse la punct. Trebuia doar ca primarul Ion Lungu să semneze documentele, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Mai mult, compensarea s-a realizat teoretic, iar Primăria Suceava a rămas şi cu 155,46 hectare de teren şi fără datoria de 700 de miliarde de lei vechi rezultată din neplata subvenţiei.
8.   Plati compensatorii Termica trimis de
(26 mar 2015, 11:37:31
Constantin Plăcintă, fostul director al SC Termica SA Suceava, este exemplul unui om fericit după ce şi-a încheiat conturile cu societatea de termoficare.Şi asta pentru că nu a plecat cu buzunarele goale, ci cu o sumă consistentă, aproximativ 700 de milioane de lei vechi. Banii reprezintă salariile compensatorii pe care Constantin Plăcintă le-a încasat la plecarea de la SC Termica SA, dar modul cum au fost acordate aceste drepturi ridică mari semne de întrebare.Pentru cele 208 persoane disponibilizate în perioada 2010 - 2011, SC Termica SA Suceava a scos din conturi suma de 3.340.114 lei, adică în jur de un milion de dolari. O sumă colosală pentru o societate la poarta căreia bătea vântul falimentului şi pe care Consiliul Local şi Primăria Suceava au ţinut-o în viaţă cu credite şi tot felul de artificii, cum ar fi compensarea datoriilor cu terenurile pe care Termica îşi derulează activitatea.
9.   Referendum trimis de
(26 mar 2015, 11:38:41
Președintele Organizației Județene a PNL, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, propune organizarea unui referendum pe tema menținerii sistemului centralizat de termoficare în municipiul Suceava. "Nu e normal ca locuitorii a 21.500 de locuințe să plătească taxe și impozite, iar banii să se ducă la plata subvențiilor la Termica pentru ceilalți”, și-a motivat Băișanu propunerea.El a arătat că la sistemul centralizat de termoficare au mai rămas racordate 49% din totalul locuințelor existente adică 20.500 și că s-ar putea găsi o soluție de a se investi în dotarea acestora cu centrale individuale.
Din punctul meu de vedere sistemul centralizat poate sa ramana dar nu sunt de acord cu faptul ca 51% din populatie plateste subventia acordata celorlalti 49% din sistemul centralizat.
10.   Moralitatea subventiei trimis de
(26 mar 2015, 11:40:03
Ideea este ca fiecare cetatean trebuie sa plateasca cat consuma.In sistemul centralizat se plateste subventia de Primarie,probabil in scop electoral.Lungu tot timpul a spus:La Suceava e cea mai ieftina caldura.Fals.Diferenta o plateste Primaria tot din banii cetatenilor.Bani din taxe si impozite.Bani cu care se pot face drumuri,gradinite,scoli,curate ca la subventie participa si cetatenii care nu sunt la sistemul centralizat este o tampenie si o ilegalitate.Pai de ce sa platesc eu ca cel de la sistemul centralizat sa stea in caldura?De ce sa platesc pentru el?Solicit si eu ca 50% din valoarea gazului consumat si a lemnelor sa fie subventionata de primarie.
11.   Deci cat trebuie sa platim de la bugetul local? trimis de
(26 mar 2015, 11:49:43
Daca facem un calcul sumar rezulta asa:4 milioane Eon Gaz;6 milioane ACET;93.3 milioane subventii restante primul proces cu Termica(sa vedem decizia finala in proces).Povestea cu terenurile de sub Termica in contul unor datorii de 70 milioane lei subventii restante.26,2 milioane lei pierderi inregistrate.deci asa rapid iese un total de 193,5 milioane lei(43 milioane euro)pe care Primaria ar trebui sa-i plateasca in contul Termica de la bugetul local.Culmea este ca jumatate din populatia orasului nu este la sistemul centralizat.
12.   PROBLEMA DE SISTEM trimis de
(26 mar 2015, 11:50:56
In 2002, cu gura pocita edilul Sucevei a spus ca termica este o piatra de moara de gatul Consiliului Local Suceava si mai apoi cu gura "aurita" ca ce bine va fi cu termoficarea in Suceava, ca se va face o centrala noua pe IARBA ELEFANTULUI, etc....etc. E greu sa mai infiintezi o societate noua acum. Termoficarea trebuia/trebuie facuta la fel ca si electrificarea: cu contoar la poarta/usa fiecarui consumator in parte si contract individual. Noua centrala pe lemne carate din 4 judete - "bijuteria" edilului, unde au fost incurcati sa investeasca cei de la Adrem, datorita sistemului de termoficare distrus prin deciziile primariei si a celor care au condus/consiliat la Termica in ultimii zece ani, ramane fara piata de desfacere pentru energia termica, doar ca minuscul producator de energie electrica prin tocarea padurilor si distrugerea drumurilor nationale. Asa cum s-a procedat si in alte orase, primaria ar trebui sa suporte contravaloarea unei centrale termice pentru fiecare apartament racordat la sistemul de termoficare centralizat cu plata utilitatilor la zi si impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si la Bioenergy, sa-si ceara scuze pentru faptul ca i-au incurcat pe consumatori, au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice. Pacat ca s-au platit cu bani grei studii cu privire la sistemul de termoficare din Suceava. Greselile si lipsa de viziune pe termen lung si-au spus cuvantul, mai nou, sistemul este vandalizat iar factorii si organele abilitate ale statului nu stim ce asteapta ca nu iau masuri urgente.
13.   Datorii proprii trimis de
(26 mar 2015, 12:09:31
Primaria plateste datoriile Sucevei (proprii), nu a societatii Termica. Apa si gazul metan, Termica le-a transformat in gigacalorii si le-a dat orasului, iar banii care trebuia sa ii primeasca pe caldura si subventii nu prea au venit la timp, dar nu conta, asa a hotarat Consiliul Local impreuna cu A.G.A.
Sa nu uitam ca Termica este a Sucevei si unic actionar al societatii este Consiliul Local.
Iar din 2002 toate hotararile au fost luate de Reprezentanţii Municipiului Suceava în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. TERMICA S.A. Suceava.
Acum poate raspunde cineva cine este vinovat de aceasta situatie?????
14.   COLAPS! Lungule tu esti piatra de moara a orasului trimis de
(26 mar 2015, 13:04:04
Sumele astea trebuiesc platite de catre toti cei care au dat cu batu`: PRIMARIE, CONSILIUL LOCAL, TERMICA SI ALTII, DIN 2002 INCOACE. Suceveanul trebuie sa faca plangere pentru abuz in serviciu, iar Termica are deja in instanta procese cu privire la toate prostiile pe care astia le-au legiferat. E e anormal sa plateasca suceveanul care n-are treaba cu incalzitul pentru hotiile lor. Firma privata inseamna pentru sucevean un pret mai mic, fara costuri ascunse gen transport, distributie, pierderi, plata trebuie focalizata pe ultimul beneficiar, nu la gramada, in beneficiul unor privati cu bijuterii.
15.   Cum de Primaria din Cluj, a gasit solutia? trimis de
(26 mar 2015, 13:06:01

In Cluj-Napoca au demarat o campanie de informare privind rebransarea locuintelor la sistemul centralizat de termoficare.

Campania se adreseaza proprietarilor care au renuntat la sistemul centralizat si si-au montat centrale termice de apartament, avertizandu-i pe acestia ca pretul gazelor se va dubla pana in 2018.

Reprezentantii primariei distribuie fostilor consumatori ai regiei fluturasi cu mesajul "Sistemul centralizat de termoficare, o solutie eficienta si sigura", in care se arata ca se ofera posibilitatea rebransarii gratuite pentru cei care s-au debransat.

Potrivit materialelor informative, sistemul centralizat prezinta o serie de avantaje, precum predictibilitatea costurilor (165 lei/gigacalorie) in conditiile cresterii constante cu 10 - 12 la suta anual a preturilor gazelor naturale pentru consumatorii casnici, eficienta ridicata demonstrata in sistemele centralizate moderne vest - europene sau siguranta in exploatare si monitorizare permanenta a functionarii sistemului.

La Cluj-Napoca au fost facute investitii in modernizarea retelei de termoficare si a centralelor termice. In acelasi timp, compania cauta solutii pentru a mentine un pret cat mai scazut al gigacaloriei.
La noi nu se poate, nu?

16.   DISTRUGERE trimis de
(26 mar 2015, 13:44:53
Datorita preturilor foarte mari la energia termica, foarte multi locatari sunt consumatori aproape captivi ai sistemului de termoficare centralizat, ca nu au bani pentru o centrala de apartament. Daca E.ON sau alt distribuitor de gaz ar acorda ceva facilitati la montarea unei centrale termice de apartament, sistemul de termoficare centralizat actual s-ar putea trezi foarte repede fara consumatori, cu toate ca termoficarea centralizata pe ansamblu, intr-un sistem concurential, cu un menegement bun, are multe avantaje tehnico-economice. Multi oameni si-au montat centrale termice de apartament de nevoie, sa scape de disconfortul creat de acei diriguitori ai termoficarii centralizate in frunte cu primarul, Consiliul Local, Adunarea Generala a Actionarilor, Consiliul de Administratie si cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica in ultimii zece ani.
17.   Oferta trimis de
(26 mar 2015, 18:14:18
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it
17.1  RE: Oferta trimis de
(26 mar 2015, 19:18:14
Cea mai bună ofertă de țeapă! Din ce în ce mai mulți oameni țepuiesc cu noi și sunt extrem de amăgiți! NU este necesară niciun fel de experiență! Oferim pont gratuit și complet de țepuire de la zero! Selectăm urgent propagatori de țepe pentru piața națională și mondială. Plata câștigurilor este anulată prin siktir verbal. Se țepuiește
part-time (în timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem naivitate maximă și dorința
de a țepui într-un mod absolut nou și de viitor. Vă oferim alte detalii după ce trimiteți textul ''Țeapă'' la adresa de email: stropinela2929@iuhuhu.țp

Cât de prost trebuie să fii să pui botul la așa ''ofertă''...
17.2  RE: Oferta trimis de
(26 mar 2015, 22:54:31
Nu răspundeți la "oferte" Este ȚEAPĂ scopul lor este să vă afle adresa email,după care ve-ți fi umpluți de spam. Cînd voi trimiteți "info" la - muilă 2929@yahoo.it- vă pun anumite condiții pe care nu le puteți îndeplini. Voi renunțați, iar muilă rămâne cu adresa voastra email pe care o vinde. Asta e "seriozitatea maxima" Hai siktir " ☭ la2929"
17.3  RE: Oferta trimis de
(26 mar 2015, 23:04:59
Căutați cu Google mirela2929@yahoo.it. și vă ve-ți convinge ce rapăn este...
18.   ACHTUNG trimis de
(26 mar 2015, 20:07:30
LA CARE SE MAI ADUGA SI DECONTURILE CATRE INTERMEDIARII DE PE PIATA CARBUNELUI RUSESC!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei