|
|
|
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.
(21 mar 2012, 21:51:47
ADEVAR: in perioada pe care o traim o mare parte a tagmei vanatoresti este constituita in proportie de peste 90% din gateristi sau alt soi de mari sefi/directori burtosi pentru care vanatoarea reprezinta doar o modalitate de procurare a carnii/trofeelor si de a ucide, fara a avea o minima etica sau cultura cinegetica. Acestia au uitat faptul ca vanatul trebuie mai întâi de toate protejat si aceasta din motivul simplu al conservarii biodiversitatii, dar si pentru ca patrimoniul cinegetic reprezinta o valoare nationala care nu poate fi cuantificata. Alte reguli pe care am observat ca "stimabilii" vanatori din zilele noastre le-au uitat sunt reprezentate de faptul ca lovesc cu piciorul vanatul , il batjocoresc prin fotografierea sa în diferite ipostaze hilare, asemenea atitudini fiind normal sa contribuie la discreditarea tagmei vânatoresti. De mentionat faptul ca AJVPS-urile AVP-urile au contribuit la aceasta imagine.
NEADEVAR: activitatea cinegetica nu trebuie asociata cu CRIMA, intrucat se uita faptul ca mai intai de toate este o arta. O arta care odata a avut valoare in aceasta tara si care mai are inca valoare la nivelul catorva tari. Aici as face referire la vecinii nostri unguri care mai intai de extragerea exemplarelor din teren se ingrijesc de conditiile de hrana si viata a populatiior, drept pentru care oricine a trecut prin HU a observat care este nivelul acestora. Ca vrem sau nu vrem la momentul actual vanatoarea a devenit o activitate prin care "ar trebui" sa se exploateze durabil o resursa naturala regenerabila (precum padurea).
Dar, la urma urmei parerile sunt impartite, cu precizarea ca din punctul meu de vedere ceea ce se practica in Romania de astazi este BRACONAJ cu acte in regula, desi repet: activitatea ginegetica este o arta.