Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2024 - Anul XXIX, nr. 275 (8804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
joi, 2 aprilie 2015
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de SISTEM trimis de
( 2 apr 2015, 12:58:22
Pentru functionarea sistemului de termoficare din Suceava sunt necesare conductele dintre Termica si AMBRO si cele doua statii de pompare din patrimoniul Termica, statii de pompare in componenta carora intra mai multe pompe de mare debit si presiune inclusiv partea de constructii, instalatiile electrice si de automatizare respective, cu un sistem electric de alimentare din puncte diferite din incinta Termica si deservite de personal specializat. Problemele se complica si mai mult acum si observam ca nu se pot rezolva prin articole de ziar si populism ieftin. Pacat de distrugerea societatii Termica, a intregului sistem de termoficare din Suceava si a descurajarii consumatorilor, datorita unor greseli din partea Primariei si a celor care au condus/consiliat la Termica in ultimii 10 ani. Pacat ca centrala Bioenergy – "bijuteria" edilului nu are autonomia necesara din toate punctele de vedere, inclusiv cea a transportului energiei termice, ca de produs la gard e usor.
2.   Problema de SISTEM trimis de
( 2 apr 2015, 13:03:00
Termoficarea trebuia/trebuie facuta la fel ca si electrificarea: cu contorizare individuala si contract individual intr-un sistem concurential. Noua centrala pe lemne carate din 4 judete - "bijuteria" edilului, unde au fost incurcati sa investeasca cei de la Adrem, datorita sistemului de termoficare distrus prin deciziile primariei si a celor care au condus/consiliat la Termica in ultimii zece ani, ramane fara piata de desfacere pentru energia termica, doar ca minuscul producator de energie electrica prin distrugerea padurilor si a drumurilor nationale. Asa cum s-a procedat si in alte orase, primaria ar trebui sa suporte contravaloarea unei centrale termice pentru fiecare apartament racordat la sistemul de termoficare centralizat cu plata utilitatilor la zi si impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si la Bioenergy, sa-si ceara scuze pentru faptul ca i-au incurcat pe consumatori, au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice. Pacat ca s-au platit cu bani grei studii cu privire la eficientizarea sistemului de termoficare din Suceava. Greselile si lipsa de viziune pe termen lung si-au spus cuvantul, mai nou, sistemul este vandalizat iar factorii si organele abilitate ale statului nu stim ce asteapta ca nu iau masuri urgente.
3.   Problema de SISTEM trimis de
( 2 apr 2015, 13:18:24
Primaria vrea sa mai dreaga busuiocul acum cand beleaua-i mare, fiind dispusa sa plateasca 7 milioane de euro pentru instalatiile de transport in cauza. Sa nu ne miram daca si primaria prin bravurile primarului si a consilierilor locali va ajunge si ea in pragul falimentului ca si Termica.
4.   Problema de SISTEM trimis de
( 2 apr 2015, 16:36:01
Ati facut o confuzie d-na Dana. Conducta din fotografia articolului nu este de termoficare ci de apa bruta, conductele de termoficare cu pricina sunt mai spre calea ferata. Nu de alta dar rade lumea. Poate mai face primaria o jonglerie si cumpara pe nimic toata Termica, ca terenul, pana si cel de sub cladiri, printr-o jonglerie a ajuns la primarie. Dar cel mai bine ar fi ca primaria sa faca o jonglerie si sa faciliteze locuitorilor racordati la termoficarea centralizata montarea unei centrale de apartament si sa nu-i mai oboseasca din doua in doua zile cu problemele pe care diriguitorii termoficarii centralizate din Suceava de zece ani incoace nu reusesc sa le rezolve.
5.   Deja aceasta poveste cu Termica devine halucinanta trimis de
( 2 apr 2015, 17:24:52
Realitatea anului 2015 in Suceava este urmatoarea.Jumatate din populatia orasului este la sistemul centralizat,adica 20.000 locuinte.Cealalta jumatate din populatia orasului nu este la sistemul centralizat,adica 20.000 locuinte.Bugetul local este format printre altele din banii de taxe si impozite pe care ii platesc toti locuitorii orasului.Ce face Primaria cu banii de taxe si impozite.Pai plateste subventia la apa calda si caldura pentru centralizati.Centralizatul plateste doar 187 lei/gcal.restul de 100,200 lei(nici nu mai stiu cat ca s-a scumpit gigacaloria)o plateste primaria de la bugetul local.Ce suma plateste Primaria pentru subventia centralizatilor pe an?Pai in bugetul pe 2015 a fost prinsa suma de 20 miloane lei,adica 4milioane si ceva de euro.
6.   Deja aceasta poveste cu Termica devine halucinanta trimis de
( 2 apr 2015, 17:41:35
Ce trebuie sa mai plateasca Primaria din taxe si impozite in contul centralizatilor:4 milioane lei Eon Gaz;6 milioane ACET;93.3 milioane subventii restante primul proces cu Termica(sigur ,aceasta suma se va plati doar daca Termica va castiga procesul cu primaria).Povestea cu terenurile de sub Termica in contul unor datorii de 70 milioane lei subventii restante(sigur,aceasta suma se va plati doar daca Termica va castiga procesul cu primaria).26,2 milioane lei pierderi inregistrate pe retea.Deci asa rapid iese un total de 219.5 milioane lei(48 milioane euro) pe care Primaria ar trebui sa-i plateasca in contul Termica de la bugetul local.De asemenea adaugam acum inca 7 milioane euro pentru conducta de mari dimensiuni.mai adaugam inca 60 milioane euro cat ar costa reconditionarea intregii retele de transport si distributie.Ajungem la suma socanta de 115 milioane euro.mentionam ca aceasta suma ar putea fi platita din banii de taxe si impozite.adica si din banii necentralizatilor,care nu au cu nimic de-a face cu incalzirea centralizata.Si atunci eu intreb ca prostu,de ce mai platesc taxe si impozite???Pentru centralizati?dar eu cu ce ma aleg?Cu drumuri neasfaltate si pline de gropi?
7.   Deja aceasta poveste cu Termica devine halucinanta trimis de
( 2 apr 2015, 18:03:16
Asistam la tot felul de combinatii si inginerii financiare ciudate.
*"Chiar dacă unicul acționar al Termica este municipalitatea, prin Consiliul Local Suceava, conducta menționată și stația de pompe vor trebui cumpărate. Aceste bunuri sunt ipotecate la ACET, în contul unei datorii pe care Termica o are la operatorul de apă-cana". E bezna mintii,nu mai intelegi nimic.
*.În cursul anului 2009, Primăria Suceava era deja în proprietatea celor 155,46 hectare de teren de sub termica. Şi cum avea de achitat către Termica Suceava subvenţii însumate în valoare de 700 de miliarde de lei vechi, s-a propus compensarea datoriei cu terenurile.In final Primăria Suceava a rămas şi cu 155,46 hectare de teren şi fără datoria de 700 de miliarde de lei vechi rezultată din neplata subvenţiei.. E bezna mintii,nu mai intelegi nimic.
8.   Deja aceasta poveste cu Termica devine halucinanta trimis de
( 2 apr 2015, 18:09:47
Remember 2013
"Reprezentanții PDL în Consiliul Local al municipiului Suceava propun constituirea unei comisii de anchetă a activităţii societăţii comerciale Termica SA, societate care se află în procedură de insolvenţă. Anunțul a fost făcut de președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan. Bălan a declarat că această comisie ar trebui să clarifice mai multe aspecte printre care cele legate de creşterea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 274 de lei la 445 de lei, de pierderile societăţii şi de datoriile imense pe care Termica vrea ca deliberativul local să i le recunoască.Calculul pierderilor este extrem de important pentru că aceste pierderi se adaugă de fapt la preţul plătit ce cetăţeni, preţ format pe de o parte din suma directă plătită de ei şi aici mă refer la cei 185 de lei şi diferenţa până la 445 pe care o plăteşte administraţia locală bani care provin tot de la cetăţeni din taxe şi impozite. Or, dacă vorbim pe de o parte de un preţ de 185 de lei plătit de populaţie, de o diferenţă de 260 de lei plătită indirect tot de populaţie şi o datorie încă nerecunoscută de către Consiliul Local şi nejustificată concret de cei de la Termica vorbim despre faptul că cetăţenii tot plătesc plătesc la Termica şi vor să ştie ce e adevărat din ce plătesc ei. Pentru toate acestea am luat hotărârea ca împreună cu consilierii PDL şi cu ceilalţi care doresc să achieseze la această idee să cerem şi să votăm în Consiliul Local formarea unei comisii de anchetă care să răspundă la toate întrebările cetăţenilor expuse de mine mai sus”, a declarat Bălan.
9.   Deja aceasta poveste cu Termica devine halucinanta trimis de
( 2 apr 2015, 18:23:15
In 2012 USL a obţinut majoritatea în Consiliul Local.Aleşii PSD, în frunte cu Ovidiu Donţu, au cerut o comisie de analiză pentru situaţia de la Termica.Comisia a fost formata din urmatorii: Ovidiu Donţu, Costel Tătăranu, Cornel Grosar, Vasile Mocanu, Andrei Păduraru, Cristinel Creţu, Adrian Arămescu, Marcel Dan Roibu şi Paul Rusu.Cateva selectiuni raport:
„Subvenţia la energia termică a fost plătită de primărie cu mari întârzieri, SC Termica SA fiind silită să funcţioneze, în ultimii ani, luând credit după credit, cu costuri financiare pe măsură”, se arată în raport. Tot aici se mai menţionează: „Preţul gigacaloriei plătit de populaţie a fost populist menţinut la unul dintre cele mai mici nivele din ţară”.
Primăria mai este acuzată că nu a modernizat reţelele de distribuţie a energiei termice, iar pierderile din reţea au fost peste limita stabilită de autoritatea de reglementare în domeniu.

10.   Cogenerare de înaltă eficiență la Suceava ! trimis de
( 2 apr 2015, 19:30:11

In privința echipamentelor au apărut noutăți mari față de anii 60-70, când au fost construite CET-urile marilor orașe. Exista deja o îmbunătățire a cogenerării (producere simultană de energie termică şi energie electrică). Cogenerarea de înaltă eficienta presupune economii de 10% la energia primară utilizată pentru producția de gigacalorii și megawați la centrala.

La Suceava a fost realizată, printr-o investiție de 108 milioane de lei, o centrală în cogenerare de înaltă eficiență cu patru cazane de abur care funcționează cu biomasă.
ANRE are deja și o schemă de sprijin pentru cogenerarea de înaltă eficiență, stabilind anual producătorii beneficiari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei