|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
![]() |
Ne amagim cu aceeasi veche placa @invatamantul romanesc@. Neavand termen de comparatie nu vedem mocirla in care stam.Va dau doua exemple; O anumita tzata de chimie, fosta inspectoare umileste zilnic sute de copii, o alta de engleza ii agreseaza fizic, si lista poate continua.Toate aste la liceul cu prestigiu Stefan cel Mare.Toti colegii dumnealor stiu asta tac, inchid ochii si D-zeu cu mila.Care este unitatea de masura a valorii copiilor? nota. Cum poate o nota sa reflecte personalitatea complexa a unui adolescent.Copiilor nu li se cultiva increderea de sine, nu li se spune puteti mai mult, stim ca poti , nu, i se adreseaza apelative gen , jabrac, handicapat, prostovani, sunt notati dupa vestimentatie, le sunt sugerate meditatii daca vrea sa treaca clasa, daca refuza este amenintat cu corigenta si transferul.Asta-i Stefanul, inchidem ochii, gura si ne facem ca totu-i bine. | ![]() |
Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.
(18 dec 2013, 19:29:44
dupa descrierea facuta, un baiat dotat, dar si cu norocul de a fi venit in Romania. Liceul unde invata este unul de traditie si creste mereu in prestigiu datorita performantelor elevilor sai, ca urmare a pregatirii competente de care au parte.
Activitatea profesorului are similitudini cu cea actorilor.Talentul, pregatirea, tenacitatea si puterea de convingere sunt trasaturile ce-i definesc pe profesorul sau actorul de vocatie.Si ca un corolar a acestora este calitatea de a comunica, in cazul profesorului, chiar si cu noile generatii, ce simt o puternica atractie catre alte zone decit cea a desavirsirii prin invatatura.
Profesorul adevarat cultiva in elevi increderea si respectul de sine, pentru ca nu pierde niciodata increderea in potentialul acestuia.