miercuri, 22 ian 2025 - Anul XXX, nr. 17 (8852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
vineri, 12 iulie 2013
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Drumul oaselor...! trimis de
(12 iul 2013, 15:05:48
Daca s-ar putea ca redactia Monitoru sa intrebe pe cei de la CNADR daca posesorii de autovehicole particulari ori privati din zona DN 18 platesc rovinieta si de ce ? Cred ca ar fi un raspuns interesant si mai ales ar fi bine de stiut cam ce fac cei de la drumuri cu suma respectiva pentru ca e una ...frumusica ...ar cam fi deajuns pentru un training cu stafful dar de data aceasta nu la Sinaia ca e banal si sta presa cu ochii pe ei si de ce nu sa incerce ceva acolo un ...Monte Carlo...?
2.   Unde sunt banii pentru drumuri si strazi? trimis de
(12 iul 2013, 15:36:40
Platim taxe si impozite locale(inclusiv impozit pe masina)platim benzina de doua ori mai scump decat pretul la poarta rafinariei(accize),platim rovigneta,platim TVA.Si bani pentru infrastructura nu se gasesc niciodata.Nici pentru drumuri,nici pentru autostrazi.România deţine cea mai mică reţea de autostrăzi pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Doar 2,4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor, de trei ori mai puţin decât bulgarii şi de opt ori mai puţin decât germanii.Concluzia:Romania O ARE MICA.

3.   Unde sunt banii pentru drumuri si strazi? trimis de
(12 iul 2013, 15:38:21
Pretul benzina la pompa 1,29 euro/litru ;pret furnizor 0,59 euro/litru.JUMATATE DIN PRETUL PLATIT DE ROMANI la pompă este colectat de statul român prin intermediul accizelor, TVAului sau prin taxe precum cea de un cent pe litru aplicată pentru recuperarea unor datorii istorice ale fostei Companii Române de Petrol.Guvernul francez a decis reducerea accizelor la carburanti, masura care va avea ca efect imediat scaderea preturilor la pompe, urmand ca ulterior sa fie introdus un mecanism permanent de control al cresterii preturilor.
Guvernul Bulgariei a propus o forma de accizare in functie de nivelul de trai din fiecare stat membru al Uniunii Europene.

4.   Unde sunt banii pentru drumuri si strazi? trimis de
(12 iul 2013, 15:45:56
In acest an nu a început nici o modernizare de tronson de drum naţional, deşi arată rau de tot DN 29 Suceava Botoşani , DN 29 A Suceava Dorohoi, DN 17 B Iacobeni Borşa şi DN 18 Vatra Dornei Piatra Neamţ .Aceste drumuri nationale apartin CNADNR.Din 2007 până în2012, Compania Naţională de Austrăzi şi Drumuri a avut un buget cumulat de 10,7 miliarde de euro.Practic, dacă toţi banii de investiţii ar fi mers în autostrăzi, România ar fi avut cel puţin 1.200 de kilometri de autostradă. Cifra a fost calculată în funcţie de standardul maxim de cost impus de Ministerul Transporturilor, de 6 milioane de euro kilometru pentru autostrăzile de la munte. Mai mult, statul român avea o sursă gratuită de finanţare prin Programul Operaţional de Transporturi de la Uniunea Europeană. Totuşi, din 2007 până în prezent, ţara noastră a atras efectiv fonduri europene de 292 de milioane de euro pentru Transporturi. Adică 6,4% din cele 4,6 miliarde de euro puse la dispoziţia României de Bruxelles

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei