Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 nov 2024 - Anul XXIX, nr. 277 (8806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
marţi, 13 octombrie 2015
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unii, ca Baisanu, cereau desfiintarea sistemului! trimis de
(13 oct 2015, 15:55:46
La noi in Suceava o ducem mai bine cu caldura fata de sistemele asemanatoare de prin tara.
Contractele individuale la asociatie, speram ca vor fi facute pentru ca fiecare sa plateasca atit cit consuma.
La Suceava a fost realizată, printr-o investiție de 108 milioane de lei, o centrală în cogenerare de înaltă eficiență cu patru cazane de abur care funcționează cu biomasă.
ANRE are deja și o schemă de sprijin pentru cogenerarea de înaltă eficiență, stabilind anual producătorii beneficiari.

2.   Problema de sistem trimis de
(13 oct 2015, 17:35:39
La Botosani sistemul de termoficare centralizata furnizeaza caldura locatarilor de cand temperaturile nocturne au scazut 3 zile consecutiv sub 10 grade C, fara tergiversari si circ prin presa locala si la un pret de cost mai mic ( 170 lei/Gcal la Botosani fata de 185 lei/Gcal la Suceava ). Edilul Sucevei trebuia sa aiba mare grija ca Termica sa nu fie decapitalizata, sa nu intre in insolventa, in faliment si sistemul de termoficare din Suceava sa nu fie periclitat grav ca acum. Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, cu contorizare individuala, nu negocieri directe cu Thermonet, are mari avantaje tehnico – economice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei