Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 nov 2024 - Anul XXIX, nr. 275 (8804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
vineri, 4 septembrie 2015
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gard.... trimis de
( 4 sep 2015, 11:12:15
Gardul este o structura bine intiparita in mentalitatea romanilor..... Nu pot intelege de ce trebuie facut un nou gard in jurul acestei biserici, care este amplata pe un spatiu relativ mic si inghesuit. Mai bine ar fi daca ar fi conceput un spatiu verde cu multi copaci la umbra carora sa poti sta frumos pe o banca sa te relaxezi. Dar nu, mai bine facem un gard, turnam niste beton, dupa care mai vedem noi...............
2.   Betoane?!... Ce a mai ramas din spatiile verzi? trimis de
( 4 sep 2015, 12:43:24
De ani buni municipiul are mare nevoie de parcuri flori si verdeata!
Uitati-va ce minunatie de parcuri sunt amenajate in Botosani si Radauti, Dumbraveni, etc!!
S-ar mai putea amenaja un PARC la intrarea dinspre Falticeni!
Statiunea Agricola ar pute fi incadrata de doua parcuri, pe o parte si alta (intre Spitalul Vechi si Omv)...
Apoi ar mai fi de amenajat linga spital, parculetul existent, care trebuie refacut. Si spatiul verde din curtea spitalului poate deveni parc.
Daca nu sunt alte interese, ca de exemplu iar betoane, ar fi de dorit sa fie aceste parcuri si cred ca va fi ceva definitoriu, emblematic pentru municipiul Suceava.
S-ar forma un complex arhitectural extraordinar la intrarea in orasul Suceava dinspre Falticeni.
3.   Statistici relevante trimis de
( 4 sep 2015, 14:07:34
In ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserică nouă la fiecare două zile; finanțările fiind asigurate, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În aceeași perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educației, s-au desființat peste 21.000 de unități de învațământ, ceea ce este echivalent cu disparitța a patru școli în fiecare zi a fiecărui an .după 1989 în România s-a construit în medie 200 de biserici noi pe an. Astfel că în perioada 1989-2010 au apărut 4.000 de biserici noi.
Potrivit raportului Curții de Conturi pentru 2011, Biserica Ortodoxă a beneficiat de circa 8 milioane de euro, bani din rezerva bugetului de stat. Potrivit aceluiași raport, banii au fost direcționați către construirea Catedralei Neamului, construcție care va necesita circa 200 de milioane de euro.
4.   Statistici relevante trimis de
( 4 sep 2015, 14:14:04
Potrivit datelor făcute publice de către reprezentanţii ASUR, în România există 56.000 de clerici, "mai mulţi decât medici, care sunt circa 48.000".
Preoti 17.000
Personal neclerical(ex.clopotar) 19.000
profesor religie 10.000
Calugar 10.000
Calugarii nu primesc efectiv salarii,dar statul le plateste asigurarile de sanatate.
Potrivit calculelor realizate de către reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale, 800 de milioane de lei ajung de la stat la Biserică. Bugetul destinat plăţii salariilor preoţilor ajunge la suma de 257 de milioane de lei, iar cel destinat plăţii salariilor personalului neclerical este de 250 de milioane de lei. Plata personalului neclerical este realizată de la administraţiile locale.
Aceeaşi sumă este destinată plăţii profesorilor de religie din România, iar diferenţa de 43 de milioane de lei este destinată plăţii asigurărilor de sănătate ale celor 10.000 de călugări
5.   Ziua de actiune laica trimis de
( 4 sep 2015, 14:19:00
Pe 29 decembrie 2014 s-au implinit150 de ani de la secularizarea averilor mănăstirești realizată de Alexandru Ioan Cuza. Asociația Secular-Umanistă din România (ASU) a organizat un protest față de alocarea de către Guvern, la sfârșit de an, a sumei uriașe de 30 de milioane de lei de pentru Bisericii Ortodoxe Romane.Secularizarea averilor mănăstirești a fost, alături de reforma agrară, una dintre reformele fundamentale adoptate de Alexandru Ioan Cuza pentru modernizarea României, prin care proprietățile bisericilor și mănăstirilor închinate din țară au fost trecute în proprietatea statului. Alexandru Ioan Cuza a folosit averile manastiresti pentru intretinerea scolilor si spitalelor.pe 18 decembrie, BOR a primit in administrare printr-o ordonanta de urgenta si Complexul hotelier Bradul din Covasna.Cultele religioase trebuie sa se autofinanteze din contributiile voluntare ale credinciosilor si nu de la bugetul tarii.
6.   Ce zice presa suedeza trimis de
( 4 sep 2015, 14:20:56
Presa suedeza: Romanii sunt flamanzi, in timp ce mega Catedrala Mantuirii Neamului se ridica.
Construirea Catedralei Mantuirii Neamului este criticata de un liberal suedez, care noteaza ca Uniunea Europeana ar trebui sa ceara ca Romania sa isi indeplineasca obligatiile de membru si sa faca o prioritate din cetatenii sai saraci, inaintea proiectului "faraonic" al cladirii."Romanii sunt flamanzi, in timp ce mega-catedrala se ridica", titreaza site-ul suedez The Local."Sunt deznadajduita cand ma gandesc cum Guvernul Romaniei prioritizeaza constructia de biserici inaintea bunastarii poporului roman", spune Jenny Sonesson.
"Impresiile din satele romanesti raman cu mine - cocioabe, noroi si cai slabi tragand carute", relateaza asistentul social, care spune cum oamenii nu au apa curenta si singura sursa de incalzire este focul cu lemne stranse din padure. In plus, povesteste ea, nu sunt nici bani pentru mancare, iar mesele reprezinta aproape in intregime mamaliga.""Catedrala enorma din Bucuresti este devotata lui Hristos. Sunt complet convinsa ca Iisus tamplarul ar prefera ca mama cu cei patru copii ai sai sa ajunga sa traiasca intr-o casa calduroasa", incheie asistentul social.
7.   Cina cea de taina de Leonardo Da Vinci trimis de
( 4 sep 2015, 14:23:08
ste sedinta a Consiliului local.Se discuta aprobarea bugetului pe 2015.Domnul primar:
Deoarece sumele au fost discutate dinainte eu zic sa votam repede ca lucrurile sunt clare.Acuma hai sa va zic de catedrala.Chestia aia cu granitul pe jos am zis-o asa de ochii presei.Hai sa fim seriosi,doar n-o sa punem granit la catedrala ca in Piata Centrala.(Se aud rasete).Am si vorbit deja,o sa punem marmura de Carrara ca la basilica Sfantu Petru.Sa vedeti ce frumos o sa arate.Sefu,da ai vorbit cu preotul sa ne picteze si pe noi ca sfinti,zise un consilier.Sigur ca am vorbit,se va face pictura "Cina cea de taina".
8.   Cina cea de taina de Leonardo Da Vinci trimis de
( 4 sep 2015, 14:23:55
Sefu,da aia erau 12 apostoli,13 cu Iisus,noi suntem mai multi.Ei ,stai linistit ca ne inghesuie pictorul pe toti in fresca.Da sa ne vedem bine sefu(se aud rasate).Sefu,da cine o sa fie pictat ca Iisus?(se aud rasete)Mai nu fiti golani.Sefu,da ca Iuda cine o sa fie pictat?Ei aici cred ca ar trebui pictati jumatate din consilieri(se aud rasete).Sefu,nu se mai zice iuda,se zice traseistu.(se aud rasete).Sefu da Maria magdalena cine o sa fie(se aud rasete)Pai,cine nu e Iuda e Maria magdalena,adica tot traseistii.(se aud rasete)Sefu,da nu-l chemi pe leonardo da Vinci sa ne picteze?(se aud rasete).
9.   Cina cea de taina de Leonardo Da Vinci trimis de
( 4 sep 2015, 14:24:49
Sefu,dar de ce se cheama Cina cea de taina?Va spun eu?Zii mai.Pai seamana cu cina pe care ati avut-o la Sonnenhof cu Baisanu,Nechifor si Prigoana(se aud rasete)Mai nu fiti golani.Sefu,dar pe masa sa apara chestii mai multe.Pe masa pe care mananca apostolii.
Sa se vada opulenta.Sa apara un purcelus de lapte,o icra neagra,un fileu de somon,o tiramisu ,o grasa de cotnari.(se aud rasete)Gata,am inteles aluzia.Haideti cu totii peste drum la Versus ca fac cinste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei