Era prima oară, mărturisesc, când am călcat într-un barbershop. Eu, mai de modă veche (sună mai bine așa!) mă duceam la frizerie, însă mai rar găsești astăzi o astfel de afacere pe care să scrie întocmai așa: FRIZERIE.
Fie e salon de înfrumusețare ori cum s-o mai numi, pentru doamne, fie barbershop, pentru domni. Acesta din urmă, un fel de moschee, în care doamnele vin doar ca însoțitoare, iar bărbații nu merg să se roage, ci să iasă mai frumoși. Mă rog, nici rugăciunile nu ajută de fiecare dată.
Și nu e numai tuns și bărbierit. E cu aranjat de barbă, cu făcut manichiura, epilat, pensat și alte tratamente cosmetice ori faciale. Exclusiv pentru bărbați. Chiar și epilat definitiv (gusturile nu se discută!). A, și frizuri fel de fel. Din reviste și filme. Sau din mall și de la sala de fitness.
Nici măcar nu trebuie să știi ce freză vrei, ci doar să te lași pe mâna specialistului. Așa mi s-a spus! Se presupune că frizerii din barbershop-uri sunt la curent cu mai toate noutățile în domeniu și, în cazul unui client ca mine, care are (avea, pardon) o singură freză de ani de zile, știu (ei, stiliștii) ce i se potrivește (lui, clientului). Atenție, am scris: se presupune! Acum, dacă dă greș, ce să zic, revino!
Până te nimerește! :)
Peste drum de Universitate
Cum spuneam, prima oară la barbershop. Pe baza recomandărilor făcute de colegii de “platou” (Paul și Ștefan), am decis să mergem la Dizzy. Raluca Tuchlei, pe numele din buletin, însă majoritatea celor care o cunosc o știu de Dizzy. De aproape cinci ani, a dezvoltat acest gen de afacere la Suceava, având în prezent două puncte de lucru, unul pe strada Universității (chiar peste drum de Universitate) și unul pe strada Ana Ipătescu, vizavi de hotel Bucovina.
Povestea lui Dizzy. Trei ani a lucrat pe vase de croazieră.
Strada Universității, nr. 32. “Hair Studio by Dizzy”.
Dăm bună ziua, ne dăm jos gecile, ne instalăm aparatura de filmat și îl “jertfim” pe cel mai mic dintre noi și-l proptim pe scaunul frizerului.
Spălat pe cap, tuns și barbișonul aranjat. Stilul goatee. Nu mă întrebați ce înseamnă, am dat și eu pe Google.
Și în timp ce-l făcea mai frumos pe al nostru coleg (hai că-i bună asta!), am aflat de la Dizzy că tunde de la 14 ani, moștenind această pasiune de la mama ei, coafeză.
Cum în vacanțele de vară stătea mai mult pe la salonul unde lucra mama ei și dădea și ea o mână de ajutor, fie la spălatul clientelor pe păr, fie la dat cu mătura.
Și ne-a povestit și cum tundea prin internat la “Petru“ (n.r. Colegiul Național “Petru Rareș”), cum a ajuns după facultate să profeseze tot în același domeniu, vreme de trei ani, pe vase de croazieră, am aflat de “sindromul colegei de serviciu” și despre cum adorm unii clienți la tuns.... Și multe altele.
Am plecat nu înainte de a-mi face și eu programare, însă am aflat că te poți programa și de pe pagina lor de facebook.
#cevaltceva by Monitorul de Suceava
„La barbershop, la Dizzy” este primul material video cu care spargem gheața pe contul de YouTube - #cevaltceva by Monitorul de Suceava
E un proiect nou pe piața media din Suceava, realizat de Monitorul de Suceava, împreună cu Bucovina Media Production și cu sprijinul suceava.online.
Un mixt între vlogging și emisiune tv. E ceva… altceva. Și așa i-am și zis: #cevaltceva.
Pe Youtube veți găsi și promo-uri pentru materialele pe care le-am filmat deja și pe care le vom posta în perioada următoare.