„Muzeul vârstelor - de la copilărie la senectute”, primul proiect expoziţional de antropologie urbană din România şi unul dintre puţinele demersuri de profil din Europa, debutează cu expoziţia care se va deschide luni, 19 decembrie a.c., la ora 17.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151) din Bucureşti.
Proiectul propus de Muzeul Municipiului Bucureşti conturează o poveste despre intimitate şi despre evoluţia raporturilor dintre generaţii în ultimele trei secole, pentru mediul urban românesc, având Bucureştiul drept studiu de caz.
Primul obiectiv al proiectului expoziţional „Muzeul vârstelor - de la copilărie la senectute” îşi propune să-i familiarizeze pe adolescenţi şi tineri cu ceea ce vor deveni peste treizeci sau patruzeci de ani.
Al doilea obiectiv vizează înţelegerea vârstei trăite prin cunoaşterea vârstelor similare parcurse diferit în trecut de alte generaţii, precum şi dezvoltarea aptitudinilor de adaptare pentru vârstele care urmează (maturitate, senectute). Acestea vor fi abordate în raport cu exigenţele sociale, proiectele profesionale şi modelarea morală. Al treilea obiectiv se referă la perspectiva construirii unui proiect de viaţă pornind de la modele similare al căror traseu s-a consumat în timpul generaţiilor trecute.